1.1.1.1 DNS ve Google Hatası

Selamlar, daha öncelerinde Google DNS 8.8.8.8 kullanıyordum. Daha hızlı olduğundan CloudFlare 1.1.1.1 geçiş yapmaya karar verdim. O günden sonra aralıklar ile Google aramalarımda bu hata ile karşılaşmaya başladım. Sorun DNS den kaynaklı mı? yoksa farklı noktalarda bir yapılandırma hatası var mı acaba?

Sistemimiz, bilgisayar ağınızdan gelen sıra dışı bir trafik algıladı. Bu sayfa, gelen isteği gönderen kişinin bir robot değil, gerçekten siz olduğunuzu denetlemek içindir.
image

Tracert/Traceroute Sorgusu
image

Oldukça ilginç bir hata. Ben bu hatayı zamanında Warp kullanırken alıyordum ancak sonra düzelttiler. 1.0.0.1 ile kullanım sağlayabilirsiniz. 1.0.0.1 ufak bir farkla daha hızlı diyebilirim hatta. DNSChecker ile test gerçekleştirebilirsiniz.

1 Beğeni

Warp kullanmıyorum. Önbellek tazelensin Google DNS deneyeceğim tekrar.

Google DNS, 2021’in gerekliliklerini vermekten bir hayli geri kaldı. Önermiyorum. NextDNS, Quad9 ya da AdGuard gibi alternatiflere yönelebilirsiniz. Quad9 SOL Altyapısında oldukça hızlı yanıt sürelerine sahip. NextDNS’de GCoreLabs üzerinden Cloudflare ile aynı deneyimi sunuyor. Önbellek tazelenmesini beklemenize gerek yok bu bir birim zamandaki çoklu sorgu hatası. Değiştirin anında tepki alırsınız.

Edit:DNS over QUIC’ci arkadaşlar gelmeden yazayım QUIC’in yaygın kullanımı Google DNS ile olursa dakikasında o yana geçerim kimse kusura bakmasın. Ancak Adguard, protokol sahibinden daha hızlı atağa geçmiş NextDNS’i de peşinden sürüklemiş durumda :smiley:

Edit2: @caner 'in de dediği doğru CGNAT nedeniyle de o hata alınabilir. Statikte olduğum için o seçenek aklımdan çıkmış :slight_smile:

Statik ip kullanıyorum :smiley:

O zaman sorgu hatası. Bir cihaz fazla sorgu isteği gönderiyor ağınızda muhtemelen. Ama sanmıyorum dns değiştirince düzeliyorsa Cloudflare ile alakalı sorun dediğim gibi. Dediğim seçenekleri deneyin

Arka planda proxy açık olabilir yada vpn. Dns değişimde hiç böyle bu durum görmedim ip sabit sonuçta.

Bir kaç test yapacağım. virüsten şüphelendim DNS değişikliğine denk gelmiş te olabilir. başka değişiklik yapmadığımdan dolayı direk oraya yorumladım.

1 Beğeni

DNSle alakası yok. CGN IP’de aynı IP aynı anda binlerce kişi tarafından kullanıldığından. Aynı IP kullananlardan birisi robot musunuzu onaylamadığı sürece çıkmaya devam ediyor. saçma sapan şeyler. Google’da bir şey aratılmaz hale geldi. Bazen onaylansa bile 1-2dk sonra yine çıkıyor IP’yi kaç kişiye dağıtıyorlarsa. Ayrıca cf firewallı i’m under attack modeuna alan sitelerde de 5 saniye Checking your browser before accessing site.com beklettikten sonra da captcha soruyor. valve oyunlarında da durup dururken ip değiştiğinde farklı coğrafi konumdan röleden bağlanılmadı gibi bir şey çıkıyor.

1 Beğeni