Zyxel VMG3625-T50B Ulaşan Hız Problemi

Merhabalar. Elimde Zyxel VMG3625-T50B modem var. Eski modemim Huawei HG658 V2. Ben 5 GHz için Zyxel olanı kullanıyorum. Fakat şöyle bir problem yaşıyorum, altyapım 85 Mbps desteklemesine rağmen modemime ulaşan hız sabit 66 oluyor. TurkNet ekiplerine destek kaydı açtım birkaç kez, hız profilimi tekrardan 79 mbps yapıyorlar ardından modeme ulaşan hız düzeliyor 79 oluyor fakat bir süre sonra modem kendiliğinden tekrardan 66’ya alıyor. Eski modemimi taktığımda profil neyse modeme o hız ulaşıyor. TurkNet ekiplerine destek kaydı açtım altyapı kaynaklı olabilir vs dediler ama altyapı kaynaklı olsa eski modemde de problem yaşardım. Yazılımsal ya da ayarlarla alakalı bir şey ama bir türlü bulamadım. Yardımcı olur musunuz 3-4 gündür bu problemle uğraşıyorum düzeltemedim.

1 Beğeni

Merhaba @mharsln modemsel bir sorun olduğunu sanmıyorum şayet aynı modemi her güncelleme geldiğinde test etmekteyim böyle bir sorunla karşılaşmadım ama sizin sorununuza benzer sorunlarla daha önce karşılaştım ve sorun her zaman ya saha dolabında ya port sorunu olarak sonuçlandı huawei modeminizde sorun yaşamanızın nedeni 3625 modem modemin anlık olarak stabilite kontrolu yapması ve hızı snr değerine göre düşürmesi tabi ki bu yarardan çok can sıkıcı olabiliyor büyük ihtimal altyapı veya saha dolabında bir sorun var anlık düşme yaşanıyor sizden ricam arıza kaydı açtığınızda temsilciden altyapı kontrolü talep etmenizdir umarım sorununuz çözülür. İyi günler dilerim.

Modemin stabilize kontrolü yapıp hızı snr değerine göre düşürmesini engellemenin bir yolu var mı? Çünkü hızı epey düşürüyor. Muhtemelen servise yollayacağım garanti olsun diye. Teşekkür ederim

1 Beğeni

SNR değerini ayarlamanın bir yolu yok malesef.