Zyxel VMG3625-T50B Modemle PC'de IPv6'ya girememe

@EFG
Merhabalar, ‘‘Modemde IPv6 Ayarları Nasıl Yapılır?’’ konusundaki modem ayarlarını yapmama ve TurkNet de IPv6’ya geçişimi sağlasa bile aşağıdaki görseldeki sorunla karşılaşıyorum. Modemde tanılamada ipv6.google.com’a ping atabiliyorum ama wi-fi üzerinde giriş yapamıyorum.

Merhaba

@KASPAROV arkadaş anlatmış işinize yaraya bilir.

@CK_LasT Maalesef sonuç vermedi.

Diğer Mobil cihazlarda ipv6 erişimi var mı peki?

@ModeratriX Maalesef telefondan da erişim sağlayamıyorum.

1 Beğeni

Cep telefonu üzerinden peki?

@ModeratriX Laptop üzerinden erişim sağlayamıyordum, aynı şekilde telefondan da erişim sağlayamıyorum.

1 Beğeni

İsteseniz bu makaledeki komut satırı işlemlerini deneyin. Telefon ve diğer Mobil cihazlarda da ağ ayarlarını silmek veya varsayılan ayarlara çevirmek belki yardımcı olabilir.

1 Beğeni

Merhaba wifi üzerinden erişim sağlamak için modem arayüzünden sadece ipv6 ayarına almanız gerekmektedir ama şöyle bir sorun oluşuyor bu seferde ipv6 desteği olmayan sitelere giremiyorsunuz.

1 Beğeni

Göksel kendisine yardım ettim ama dediği gibi başta bu sorunu çözememiştik ve benim aklıma az önce bu pcnin wifi parçasını internette ipv6 olarak araştırmak geldi. Sırasıyla şu kodları yaptık bulduğumuz sayfada;
netsh int ipv4 reset reset.log
ipconfig /release
ipconfig /renew
netsh int ipv6 reset reset.log
nbtstat -RR
netsh wlan show interfaces
ipconfig /flushdns
ipconfig /registerdns
netsh winsock reset catalog

Bu komutları sırasıyla yaptık ama asıl sorunumuzu ipconfig /release çözdü. Nedeni ise varsayılan olacak şekilde bu ayarları uyguladığı için sorun çözüldü. Ardından çalıştırı açıp ping ipv6.google.com komutunu uyguladığımızda karşımıza bu görüntü çıktı.
Adsız

3 Beğeni

İpv6 yi serbest bırakmak için de mobil cihazlarda ağı unutup yeniden eklemek işe yarar diye düşünmüştüm. Bahsettiğiniz komutlar da ip adresini sıfırlar.

3 Beğeni