Zyxel VMG3313-B10A Hk

Türk telekom tarafından ürettirilmiş bu kısıtlı modeme yeni bir yazılım atıp kısıtlamalardan kurtulmak istiyorum.

Root yetkisi mevcut.
Zyxel vmg1312-t20b modeliyle aynı sanırım.
Ama ona ait yazılımların hiçbirini kabul etmiyor.
Illegal firmware diyor.

Telnet ile bağlandım, zycli komutu mevcut değil diyor. (model check işlemini kapatmak istedim.)

Başka ne yapabilirim?

Merhaba VMG3313-B10A ürünümüzde yazılım güncelleme yetkisi sadece internet servis sağlayıcısı firmasına aittir. Gerekli güncellemeler modeminize sistemler üzerinden otomatik olarak eklenmektedir. Son kullanıcılar yazılım güncellemesi yapamamaktadır. Yapabileceğiniz telekom un internetini kullanan bir tanıdığınız var ise modeminizi o hatta bağlamak her hangi bir güncelleme var ise güncellemeyi yükleyecektir.

1 Beğeni

Bende TTNet zamaninda kalma 3312 var hersey var catir catir calisiyor .d

Sizin cihazınızın global versiyonu bulunuyor ama vmg 3313 cihazının global versiyonu malesef yok yani tamamen telekom kendi adına ürettirmiş bu yüzden cihaz üzerindeki yazılım telekom a ayit mesela tplink in w9970 v3 cihazı da telekom için üretilmiş ve onda da yazılımı ve yazılım güncelleme işlevi yok 9970 v3 ün global versiyonu var ama ikisi de başka cihaz yani demek istediğim telekom 2 türlü cihaz sağlıyor ya kendisine özel cihaz ve yazılım ürettiriyor yada var olan bir cihaza kendi istediği türde bir yazılım yaptırıyor 2 dediğimde yazılım değişir ama ilk söylediğimde yapılacak birşey kalmıyor.

biliyorum özel cihaz olmasına rağmen rootlamayı başardım ve firmware upgrade menüsünü açtım.

sorun şu ki hiçbir firmwareyi kabul etmiyor.

global yazılımlardan birini kabul etse bütün kısıtlamalardan kurtulacağım.

Telekom yazılım güncellemeyi iptal ederken sadece güncelleme sekmesini iptal etmiyor ne kadar yol varsa onları da iptal ettiriyor ki kullanıcı güncelleme yaparken modemi kullanılmaz hale getirmesin ve bizim başımız ağrımasın güncelleme gerekliyse ben yüklerim diyor.