Zyxel VMG3312-B10B Düşük Wifi Hızı Sorunu

Herkese merhabalar Ttnetten almış olduğumuz Zyxel VMG3312-B10B kullanıyorum.Ttnet 20 megabit paketten TurkNet 'e geçiş yaptık ve altyapımızın 75 megabit desteklediği söylendi.Şu an kablolu kullanımda 50-63 megabit arası hız alırken durum wifide çok farklı.Misal bazı anlar 30-35 megabit alırken bazen internet o kadar yavaşlıyor ki hız testi sitesi bile açılmıyor.Bazen 5 megabit verirken 5 dakika sonra 25 megabitlere çıkıyor ama asla sabitlenmiyor.Tahminim modem eski olduğu için bu hızları verirken zorlanıyor ve bağlantıda sorun yaşıyoruz.He birde zyxel arayüzünde kullanıcıların bilgisine baktığımda hızlar sürekli değişiyor.Misal evde macbook var onda sürekli 24 megabit yazarken benim telefonda bazen 6 megabit bazen 20 bazen 1 acaba bununla ilgisi olabilir mi?(Fotoğrafını ekledim.)Ne yapmamı önerirsiniz ben hızımı 50 megabite düşürtmenin işe yaracağını düşünüyorum.xDsl değerlerimi aşağıya koyuyorum teşekkürler.


Merhaba, Sanırım modemin wifi sorunundan dolayı hız düşüyor.
Modemden aldığınız bağlantı hızı ne kadar iyi olduğunu yada ne kadar kötü olduğunu görüyorsunuz sanırım çok uzaktan bağlantı kuruyorsunuz başka bir modemle derseniz daha iyi olabilir.

Dsl değerleriniz iyi durumdadır.

Cevabınız için teşekkürler ama hayır modemin dibindeykende evin en uç köşesindeykende hız aynı ondan dolayı olmuyor.

Şuan modeme gelen hız 60 mb modemin wifisi ile alakalı bir durum.

1 Beğeni

Mümkünse eğer modeminizi sıfırlayıp, tekrardan kurulum yapmanızı öneririm. Ekstradan modem güncellemesi var mı kontrol edin. Bunları yaptıktan sonra Wifi ayarlarından kanal değişikliği yapın. Binada bulunan başka Wifi sinyalleriyle çarpışıyor olabilir. Ek olarak 5 GHZ bandı açık mı kontrol edin, kullandığınız cihazlarında 5 GHZ’yi desteklemesi gerekir. Hiç biri işe yaramazsa modemin anteninde arıza bulunuyor olabilir.

Modemi 2 kere sıfırladım.Modem 2.4 ghz.Kanal değiştirmeyi denedim 20 mz ve 40mzyide aynı şekilde.Eski 20 megabit pakette hızın sabit olması aklımı karıştırıyor.

Bu modem TT modemi olduğu için büyük ihtimal sizin yükleyip deneyebileceğiniz bir yazılımı yoktur. Bu yüzden yazılım deneme kısmını işe yaramayacaktır.

İkinci ekran görüntüsündeki bağlantı hızı bölümüne takılmayın. Çünkü çoğu zaman düzgün göstermez. Bağlı olduğunuz cihazdan bir dosya indirmesi yaparak hızı gözlemleyebilirsiniz.

20/40 mhz değişikliği yaparak denediğinizde modemi yeniden başlattığınızdan emin olun. Çevrenizdeki boş kanalları ilgili uygulamalarla analiz edebilirsiniz. Seçtiğiniz kanal gerçekten boş mu ya da temiz mi? Özellikle 40 mhz ayarında daha fazla sorun yaşayabilirsiniz (Çevresel etkenler).