Zyxel 8623-T50B Tuhaf Sorun

Uzun yillardir TurkNet kullaniyorum yaklasik da iki senedir bu modemle hizim hep 99996 olarak tanimliydi Snr degerim 8-8.5 hat zayiflamasi 2-3 arasinda hic hizda sorun yasamadim kopma yasamadim gayet stabil bir baglantim vardi. Son 1 aydir modem aniden dsl ve internet isiklarini sondurup kendine 90xxx 92xxx 91xxx gibi rastgele degerler atiyor su anda da 93303 seklinde bir hiz almis snr 9un uzerine cikmis 7.3C0 surumunu kullaniyordum normal G0 surumune gectim falan ama bu sorunu cozemedim. Ayrica upload hizlari da ne guzel 15ti 10a dusmus durumda bir suredir. Yardimci olabilecek varsa cok memnun olurum. ipv6 ilk test musterilerindendim sorunsuz bir sekilde kullaniyorum onu da ama bu isi cozemedim.

SNR değerin sınırında kullanmışsın bugüne kadar…eğer tesisatın bi deforme olmadıysa (ki olmamıştır bence) muhtemelen bağlı bulunduğun cihaza yeni müşteriler gelmiştir…rastgele değerler atamasının sebebi ise SNR 8 değerinde bi max. hız sağlamak…

zamanında SNR 8 değerinde bende sorun yaşamadan senelerce kullandım…mahallede gece vakti elektrik gidince, ilk bağlanan benim cihazım olunca hızım en yükseklere çıkıyordu SNR 8 dB de…daha sonra herkes tekrar bağlanınca benim SNR tabi bi miktar düşüyordu ve modem doğal olarak SNR alt limite stabil olması için reset atıp hızı bi miktar geri çekiyordu…

yani işin özü; tesisatta sorun yoksa bağlı bulunduğun saha dolabına yeni yüksek kapasite müşteriler gelmiştir muhtemelen

Günün çoğu saatinde denedim aslında Snr değerini de takip ettim düşmüyor ama ne hikmetse kendi kendine Dsl bağlantısını koparıp yeni hız atayıp tekrar bağlanıyor bazen 1-2 saat sonra bazen 8-10 saat sonra. Bundan önce bikaç kez snr düşük görmüştüm 6-7 li değerler ama onda bile modem reset atmıyordu ben manuel kapatıp açıyordum yüksek snrli bağlantı sağlasın diye. Şu anda yedek 3625-t20a modemim vardı onu taktım 99996 hız 8.2 snr 2.7 zayıflama 2 saattir error vs yok.