Yine akşam, yine düşük hız

Yine akşam, yine düşük hız…
Söylenilenlere göre akşam saatlerindeki hız düşüşü yoğunluktan dolayı kaynaklanıyormuş. Aylardır bu sorun devam ediyor ve pozitif yönde bir ilerlemeye tanık olamadım maalesef. TurkNet “Yapabileceğimiz bir şey yok” diyor. Maalesef bende bu konuda bir şey yapamam, kusuruma bakmayın. Bu sonsuza kadar böyle mi devam edecek? 35 olan hızı 40’a yükselttiniz, eyvallah. Ama bu akşam saati hız düşüşü TurkNet’i rahatsız etmiyor gibi görünüyor.

Sizin 35 iken yine 40 yapılmış güzel. arada 3-4 Mbps oynar bu normal. 40 Tan 30 a düşmemiştir zaten.
Bence bu kadar sorun etmeyin derim.Yapa mı aboneliğiniz ?

Aboneliğim yapa değil. Gündüz saatlerinde tam hız(35-40 Mbps) alıyorken saat 18.00-00.00 arası tamamen 10 Mbps’ın altında. Ve genellikle hız 1 Mbps’ın altına düşüyor. Benim anlamadığım, yoğunluktan dolayı düşüyor olsa bile nasıl bu kadar düşüyor, çünkü akşamları interneti kullanamıyorum desem yeridir. Bir de yoğun kullanımda upload hızınında düşmesi gerekmez mi mantıken?

Normal değil. Peki arıza kaydı açtınız mı? Cevap ne geldi ?
3-5 düşme neyse de dediğiniz şekilde oluyorsa anormal bir durum vardır.

Destek kaydı açıyorum ve inceliyoruz diyorlar ardından her zaman olduğu gibi “Bizim yapabileceğimiz bir şey yok” diyorlar. Bu kadar saçma sapan bir şey olamaz. 1 hafta boyunca inceledikten sonra teknik bilgi vermeksizin bizi ilgilendirmiyor diyorlar açıkçası.

Modeminiz nedir bir ara bende tplink 9970v3 modemde sorun yaşamıştım sizinkine benzer.

TurkNet 'e abone olurken almıştım. Zyxel vmg8623-t50b.

Yarın size ayarlar hakkında birkaç tüyo veririm uygularsınız. Ay sonuna kadar akşam 18:00 a kadar ekranda olamayacağım.

Link ile ilgili sorun var galiba. Tıkladığım zaman bir yere yönlendirmiyor.

sağ tıklayın adresi kopyala diyin birde öyle deneyin.

Bunun sebebi Chromium altyapısını kullanan Chrome ve Edge gibi tarayıcıların artık direkt olarak ftp bağlantı türünü açmayı engellemesidir. Internet Explorer da adres çubuğuna bu urli yapıştırırsanız dosya indirilecektir.

1 Beğeni

Teşekkürler. O zaman ben yarına bu sürüme güncellerim siz de dediğiniz gibi tüyo verirsiniz. Belki işe yarar. İyi geceler.

Linki kopyalayacağınız sayfayı ekledim. :face_with_raised_eyebrow:

1 Beğeni

Sizin verdiğiniz yazılımın sürümü bende zaten yüklüymüş fakat ben yine de yeniden kurdum. Kurulumu bu akşam hız düştükten sonra yaptım ve kurduktan sonra hız 1-5-10 Mbps gibi değerlere kadar düşmedi fakat 20 Mbps’a kadar ara ara indi yine. Yani her hız düştüğünde yazılımı yeniden mi kurmam gerekiyor ve bu bir çözüm olabilirse bu modemin yazılımında sorun var anlamına mı gelir?

Edit
Tabi bu her zaman mı böyle işler bilemiyorum. 2-3 gün denemek gerekir.
Edit
Saat 00:00 olduğu an hız yine düşmeye başladı…

1 Beğeni

Ve TurkNet Online İşlem Merkezi’den ne zaman problem bildirsen once kablo ile baglanin sonra kendi donaniminizi degistirin diye yanit aliyorsun degil mi :slight_smile: Ben kablo ile bagli oldugumu her seferinde soylememe ragmen tekrarli olarak ilk bunu soruyorlar sonra da sizin hardwareiniz ile ilgili problem diyorlar. Istanbul/Bayrampasa’da da bu sikayeti sadece ben yapiyormusum o yuzden artik cozulebilmesine dair bir umudum kalmadi :slight_smile: