Yılbaşından Sonra İnternetim 1,5 Hafta Gitti Ve Geldikten Sonra Hızım Düşük Gelmeye Başladı

01.01.2023 tarihinde sabah saatlerinde aranarak internet bağlantımın 15.01.2023 tarihine kadar gidebileceği, bunun Türk Telekom kaynaklı bir altyapı bakım çalışmasından kaynaklanacağı söylendi. Bu bildirimden sonra 06.01.2023 tarihinde internet bağlantım gitti. Sonsarında defalarca TurkNet ile görüştüm ve kendileri sorunun devam ettiğini altyapımda sorun olduğunu ve Türk Telekom Saha ekiplerine konuyu ilettiklerini söylediler. Daha sonra 13.01.2023 tarihinde Türk Telekom saha ekibi ile siteden çıkarken karşılaştım ve kendileri bana internet hattımın internetinin kesik olduğunu ve kendilerine iletilen konunun arıza tespit değil yeni hat açılışı olduğu yönündeydi. Hatta kendileri yeni hat açılışı için etiket bıraktıklarını söylediler. Daha sonra TurkNet Destek ile tekrardan iletişime geçtim aynı gün içinde. Kendileri böyle bir durum olmadığını Türk Telekom ekiplerinin beni yanlış yönlendirdiğini binaya gelen hatta sorun olmadığını TurkNet Saha ekibinin evime gelip binadaki kutudan eve gelen bağlantıda sorun olup olmadığı kontrol etmeleri gerektiğini söylediler. Beni 14.01.2023 tarihinde arayarak 16.01.2023 tarihi için randevu verdiler. TurkNet ten gelen ekip Türk Telekomun benim portumu söktüğünü ve internetimim Türk Telekomun kestiğini söylediler, durumu düzelttikler ve internetim 16.01.2023 tarihinde geldi. İnternetim geldiğinde normalde 3 senedir müşterisi olduğum TurkNet te normalde aldığım hız olan 95 Mbps yerine 77.99 Mbps aldığımı fark etttim ve aynı destek kaydı üzerinden durumu belirttim. Destek ekibi gerekli güncellemeyi yaptığını ve hızımı yükselttiğini söyledi ve gerçekten de hızım düzeldi, ama dün hızım tekrardan 77.66 gibi bir değere düştü. Destek kaydı açarak daha önce de aynı durumun yaşandığını hızımı yeniden 98.99 a çekmelerini istedim fakat bana bu sefer bakır kablolama zafiyeti olabiliceğini ve modemime gelen hızım 84 Mbps olduğunu söylediler. Nasıl oluyoda 5 günde hattım 15 Mbps kaybediyor. Diyelimki bakır kablolama nasıl oluyor da 3 senede hiç sorun çıkarıyor bu şeklide?

Alt yapı iyileştirmesi diye kabloları söküp daha kötüsünü takmışlar herhalde :face_with_raised_eyebrow:

Selamlar @ytgydn, foruma hoş geldiniz :raised_hand: Yazınızı okudum ve kayıtlarınızı inceledim. Ek olarak sosyal medya kanalından da bildirimde bulunduğunuzu görüyorum. Öncelikle tek bir kanal üzerinden bildirimde bulunmanızın, sürecinizin daha sağlıklı ilerlemesi için önemli olduğunu belirtmek isterim. Sizin için ekiplere durumu ilettik :handshake:

Maalesef yaşadığım durumdan dolayı fazla agrasif davranmış olabilirim. Cevap alabileceğim bütün yolları denemek istedim zira Destek kısmındaki arkadaşlar pek cezbedici cevaplar vermediler. Bana ‘‘Hızınızın bir miktar yükselmesi adına iç tesisat kablolarınızı yenileyebilirsiniz.’’ şeklinde cevap vererek 5 gün önce hızımı kendileri yükseltmemiş gibi açıklama yaptılar. Zaten fiyatlar aşırı yükseldi ve diğer firmaların taahhütlü fiyatlarına yaklaştı sorunum bu şekilde devam ederse maalesef başka firmaya geçmeyi düşünüyorum. Konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

VDSL Bakır altyapıda komşular yeni abonelik aldıkça hız düşmesi gayet normal çünkü hatlar birbirlerini etkileyip parazit yapıyor yurtdışında vectoring teknolojisiyle bunu engelliyorlar ama türkiyede vectoring kullanılmıyor. Operatör değiştirerek hızın yükselmez çünkü aynı kablodan aynı altyapıdan aynı sinyali verecekler sana. TurkNet gigafiber için türknetin sayfasından veya telekomun fiberi için müdürlüğe gidip dilekçe verebilirsin fiber altyapıda hızın düşmez.

Dostum sanırım ya sen anlamadın ya ben altamadım benim derdim artık hızı da geçti TurkNet kiraladığı altyapıda müşterisinin interneti kesildiği halde hiçbir şey yapmadığı gibi bir de taahüt olmadığı için sürekli zam yapıyor. Ben TurkNet 'e daha dün geçmedim, hatta şirketimde bile TurkNet kullanıyorum. Gel gör ki GigaFiber için de aklına gelemyecek sayıda TurkNetle iletişime geçtim. Maalesef kabul edilebilir bir durum olarak sürecin başvuru miktarına dayalı olduğunu ve başvuru miktarı belli bir seviyede olursa gelebiliceğeni söylediler. Keşke kendi altyapısı ile internet sunsa heryerde. Turk Telekom dan kiralanan altyapıya nasıl bir anlaşma yaptılarsa TurkNetin müdale hakkı bulunmuyormuş. Bu durumda da madur olan biz oluyoruz. Ben sırf bu sebeple 1,5 hafta internetsiz kaldım. Bulunduğum siteye Turkcell Süperonline Fiber getiriyor (1000 Mbps). Eninde sonunda TurkNet GigaFiber gelmediği ya da gelemeyeceği için Turkcell e geçiş yapıcam. Demek istediğim fiyat olarak da şuan zaten Turkcell Süperonline ın Vdsl hızı ile aynı fiyatta. 10 ay 199 ₺ sabitlemesi yapacağıma Süperonline a geçerim.