Yeni Sahtekarlar

212-990 00 24 nolu telefondan arandım . Telefonum spam olarak gösterdi genede açtım.Turk.net ten arıyormus hanfendi problem yaşıyormusunuz yeni baglantınızda dedi ve direk adımla hitap etti.Buraya kadar problem yok. Sonrasında paketime tanımlı tv aboneliği varmış neden kullanmıyormuşum diye sordu hanfendi ilgilenmiyorum dedim kapadım. 1. si benim Türk.net e yeni abonelik yaptığım bilgisine ve direk adıma ve iletişim bilgilerime nerden ulaşıyorlar ki bu bilgiler Turk.net harici kimde olabilirki. Telefonuma adıma ulaştı diyelim yeni Türk.net aboneliği yaptığım bilgisine nasıl sahip olabiliyorlar. Türk.net içinde bu veriler bir şekilde bunlara sızdırılıyormu diye düşünmekte haklıyım sanırım. 2. si Turk.net in tv hizmeti yok bu işlere vakıf olmayan birisi olsa karsılarında direk abonelik geçirecekler kim bilir kaç ay taahhüt vs giydirecekler belli değil çok şerefli kişilikler :slight_smile: Benzer şikayetlere denk geldim burda Turk.net in sahip olması gereken bilgiler nasıl oluyorda 3. kişi de demiyim Turk.net in adını kullanarak dolandırıcılık yapan kişilerin eline geçiyor. Turk.net bu noktada bir önlem alıyormu veya kişisel bilgilerimiz herkesin erişimine bir şekilde açıkmı ki bu KVKK kanununda çok ciddi bir suç teşkil eder.

2 Beğeni

Aynen bir sekilde icerden bu datalara erisiyorlar ama nasil

Bu ve buna benzer olaylar tüm firmalar için ne yazık ki yaşanıyor :frowning: Keşke bir sistem geliştirilse ve bu suçu işleyen kişiler hızlıca tespit edilip en ağır cezalarla cezalandırılsalar :rage:

1 Beğeni

Dur şimdi o konulara hiç giremeyelim :slight_smile:

2 Beğeni

Ben çok seviyorum o konuları zaten bir gün şafak operasyonu kurbanı olucam silivridede havalr sogukta oluyormuş :slight_smile:

Keser dönecek sap dönecek elbet :face_with_hand_over_mouth::shushing_face:

1 Beğeni

Kaçak çağrı merkezleri kuruyorlar artık hem legalinden daha teknolojikler, bazıları bildiğiniz kartlı sistemle çalışıyor. Kaytardığınızda maaştan düşüyorlar. Sadece çalışanlardan biri şikayet ederse yakalanıyorlar.

2021

2020

2019

2018

Örnekler mevcut