Yeni abonelik bir kaç sorum var

Merhaba, bugün 12 civarlarında kurulum ekibi geldi ve interneti kurdu. Ama şimdilik şöyle bir iki sıkıntım var.
Öncelikle kurulum ekibi ankastreden ölçüm yapmadı, bu işi türktelekom yapıyor biz yapmıyoruz dedi. Ama TurkNet kurulum hizmetinin sayfasında yapıldığını yazdığını hatırlıyorum. Bu sebepten ötürü iç tesisatımda yada modemimde herhangi bir sıkıntı olduğunu öğrenemedim.
İkinci sıkıntım ise şu, hatırladığım kadarıyla türktelekom vdsl’de kayıpları önlemek amaçlı hiz profili güncellemelerini arttırmıştı,(başka bir sağlayıcının duyurularında görmüştüm ismini vermeyeyim) 51200’lük tanımlamanın 58800 olması gerekmiyor mu? Yada hattım kaç megabit kaldırır? Aslında eve yeni cat6 çektim ama zayıflamalar bana fazlaymış gibi geldi. resim_2021-09-21_185901|690x276

Saha dolabına olan uzaklığınız ne kadar?

İnternetten sorgulattığımda 382 metre diyor, ama saha dolabı evimin camından gözüküyor, google haritalarla bakınca ise şöyle bir 170-180 arasi diyelim vana kapakları felan yolda
resim_2021-09-21_192520|690x362

Sorgulama ekranında çıkan değer hattınızın bağlı olduğu kablodan saha dolabına kadar giden kablonun uzunluğu alınarak gösterilmektedir bu yüzden 382 metre gözüküyor olabilir.

Peki 50 mbps hiz profilinin tanımlaması 58800 yapılabilir mi? Böylelikle tam verimde kullanırım. Nasil bir destek kaydı açmaliyim

TurkNet Online İşlemler Merkezi - Teknik & Destek - Yardım Merkezi - İşlem - Paket Tarife Kampanyamla İlgili Destek İstiyorum bu adımları izleyerek destek kaydı oluşturup alabileceğim maksimum hızın tanımlanmasını istiyorum şeklinde belirtirseniz temsilci yardımcı olucaktır.

1 Beğeni

Peki kurulumda yapılması gereken ama yapılmayan ankastre ölçümünün yapılması için nasıl bir yol izlemeliyim?

Modemi ankastreye direkt olarak bağlayabilir, elinde ölçüm cihazı var ise elektrikçi çağırabilir veya TurkNet’ ten saha ekibi talebinde bulunabilirsiniz ancak arıza durumları dışında yönlendirilmeyebilir.

1 Beğeni

Bugün TurkNet tarafından arandım,Bölgenizde müşterilerimize ortalama 47 Mbps’e kadar download hızı sağlayabiliyoruz denildi. Galiba 47mbpsden daha fazlasını türktelekom vermiyor ben böyle anladım. Modemden baktığım değerlere göre fazlasını sağlıyor gibi görülüyor. Tuhafıma gitti.

Zayıflamanız biraz fazla. 58mb’i sistem otomatik, daha doğrusu TT tanımlıyor. Paket geçişinizi 75mb’e isteyin. Hattınız 70-75mb gibi hızlar da buluşacaktır fakat hatta performans sorunu olabilir. Baran’ın dediği gibi bir üst pakete geçişinizi isteyin.
Hattınız, 68mb’e kadar sağlıklı kullanır.

Bende onu diyorum ama arayan arkadaş bölgenizde maximum 47 verebiliyoruz üstünü verirsek kopma olur dedi. Zayıflamanın fazla olması banada tuhaf geliyor ankastreden eve cat6 var, ama normal mi bu zayıflama bilemiyorum çünkü ankastreden ölçüm yapmadı kurulum ekibi. Şimdi bir daha yazıcağım 75e yükseltelim diye.

Kopma ihtimaline karşı kabul ediyorsanız bunu belirtirseniz temsilci gerekli işlemi sağlayacaktır.

2 Beğeni

Teorik olarak, değerleriniz gayet destekliyor ama 75mb pakette hattınız zayıflama da olabileceği için performans sorunu olabilir hatta.
382 metre mesafeniz var zayıflamanız yükselebilir ama bu fark daha fazla gibi geldi bana emin olmak için:

  • Ek, dsl prizi ve splitter kullanma/yenile (YAK1)
  • Ankastre ve kablonu kontrol ettir, duruma göre yenile. (YAK1, CAT6)
1 Beğeni

Dsl prizi yok, splitter yok, sadece kuruluma gelen arkadaşın ankastredeki kağıt etiketiyle cat6 arasında yaptığı ek var onuda siyah bantla yapmış acaba ondan mı? Ankastre ve kablonun kurulumda kontrol edilmesini umdum ama gerçekleşmedi.

Ona daha çok yerinde destek ekiplerinin işi olarak bakılıyor ve yerinde destek ekiplerinin düzeltebilir veya elektrikçi ile hatta biliyorsanız siz de yapabilirsiniz. O eki kaldırın, kaldırma durumunuz yoksa kesinlikle eki sökün ve uçlarını kesin, yak1 ile sıfırdan ek yapın.

1 Beğeni

Neyse ya kalsın böyle şimdilik, bir şey daha sorucam peki şimdi o ankastreye bırakılan kağıt varya onu ordan çıkartsam, direk cat6 kabloyu çaktırtsam elektrikçiye, internet gelir dimi bir sıkıntı olmaz? Daha mi iyi olur

Eki kaldırın ama madem eki kaldırcanız YAK1 ile yapın bağlantıyı ama illaha çaktıracaksanız evet, eksiz daha sağlıklı olur.

1 Beğeni


75lik pakete geçiş oldu değerler bu şekilde. snr 8.3 oldu benim hatta bir sıkıntı var ama nerde çözemedim. kopma olursa tekrardan 50ye düşüreceğim veya teknik çağıracağım. @TworA @Baran

Ankastreye yapılan işlemden sonra bilgi bekliyorum ve hat değerlerinizi de işlemden sonra paylaşın buradan hattı değerlendirelim tekrar…

Ankastreye işlemi yakın zamanda yapamam anca 2-3 hafta sonra yapabilirim. Öğrenciyiz malum biraz para lazım:=) . Biraz vakit geçsin bu konu altında yada tekrardan yeni konu açarım. İkinizede teşekkür ediyorum ilginiz için.