YAPA Santrali vdsl geçememe sorunu

Merhabalar,

TurkNet’e geçeli yaklaşık bir yıl dolmak üzere vdsl hız alabileceğim bilgisiyle transferimi başlattım. Geçen yıldan beri düzenli olarak vdsl hız için sorduğumda port olmadığı bilgisi veriliyor. ÇINARLI-96 YAPA sanstraline bağlıyım bu kadar uzun süredir port olmaması normal mi? Online sorgulama siteleri ve diğer firmaların bayilerinde bölgemde vdsl port olduğu gözüküyor.

Aynı kattaki yan daireyi sorgulattığımda görünen hız. Durum extranette de aynı şekilde vdsl 63mbps destek gözüküyor. Konuyla ilgili nasıl bir yol izleyebilirim. Destekleriniz için şimdiden teşekkürler.

Kendi daireniz için Altyapı Sorgulama buradan sorgulama yaparmısınız?

1 Beğeni

Kendi dairem için sorgulattığımda durum bu. Sorgulayabildiğim tüm sistemlerde vdsl var gözüküyor ama destek talebi açtığımda bir yıldır işlem yapılamıyor. Port olmadığı gerekçe gösterilerek :frowning:

Bununla ilgili destek talebi açsam gerekli kontrol sağlanır mı? Aylardır beklemekten başka bir çözüm önerisi olmuyor yardım merkezinin.

VAE geçmek istediğinizi belirtirseniz yardımcı olucaklardır.

Paket tarife adımından kayıt oluşturun ve adresiniz için diğer ISS lerin sorgu sistemlerinde yaptığınız sorgulamaların ekran görüntülerini ekleyin kaydınıza

1 Beğeni

Selamlar tekrardan, portların Türk Telekom’dan kiralandığını, şuan ellerinde boş port olmadığını, 10-15 günde bir tekrar iletmem durumunda gerekli kontrollerin sağlanacağı bilgisini verdiler. Ne benim ne TurkNet’in yapabilecek bir şeyi yokmuş beklemek dışında… sonsuza kadar adsl kullanacağım sanırım…

Port talebi konusunda sık sık Twitter üzerinden Telekom yöneticilerini etiketleyip paylaşım yapın.

Suan türknetin yapa adsl hizmetini kullanıyorsunuz TurkNet yetkilileri vdsl boş port olmadığını söylüyor ama diğer isslerde vdsl kullanabileceğiniz gözüküyor değil mi ? Bence TurkNet sizin yapa altyapısından cıkmanızı istemiyor sonucta yapa kendi kiraladıkları bir sunucu. Ben de yapadayım vae altyapısına geçmek istediğimde aynı şeyi söylediler (aslında boş port olduğu gözüküyor), sizden tek farkım ben yapa adsl’den vae adsle geçmekti. Sizin ki ise yapa adslden vae vdsle geçmek. Şimdi taşlar yerine oturdu maksat kendi yapa altyapı bünyesinde müşteriyi tutmak. Siz bir de netspeed veyahut türktelekomu arayın adresinizde vdsl hizmetini kullanabilecekmiymişsiniz öğrenin

Tüm İSS’ler Yerleşik Operatörden saha dolaplarında bulunan portları farklı sayılarda satın alabiliyor. Örnek veriyorum TurkNet VAE santrali için bir bölgedeki saha dolabından 10 VDSL portu satın almıştır. X firması 20 VDSL portu satın almıştır. TurkNet kullanıcıları saha dolabında bulunan bütün VDSL portları doldurduğu için sorgu esnasında VDSL port yok uyarısı çıkarken farklı İSS’lerde VDSL alınabileceği bilgisini görebilirsiniiz.

Yanii TurkNet YAPA//VAE geçişini bilerek yapmıyor, yapmak istemiyor gibi bir durum söz konusu bile değil. Durum yıukarıda bahsettiğimden ibarettir.

2 Beğeni

Geç daha sonra otomatik olarak YAPA otomatik geçilir ya da ticket sorunu çözersin.