Yapa santrali uzak

Bulunduğum bölgede YAPA santrali var ama mesafe uzak olduğu için verim epey bir düşüyor. Yakın bir YAPA santrali kurulmasını nasıl sağlayabilirim nereden talep oluşturmak gerekiyor?

YAPA, ilçelerde bulunan ana santrallere kurulmaktadır. Bölge abone yoğunluğuna göre nereye kurulacağına TurkNet Proje Ekibi tarafından karar verilmektedir. Bölgenizde VAE VDSL var ise ona geçmenizi öneririm.

1 Beğeni

Bildiğim kadarıyla malesef yok.Sitede oturmadığım için gigafiber talebi de oluşturamıyorum. YAPA Santral uzaklığı 1000metreden daha fazla.En azından YAPA için istek talebi oluşturmak istiyorum bunu yapmamın bir yolu yok mu? Yada bölgedeki hızı arttırmanın başka bir yolu var mı?

YAPA için talep oluşturulamıyor fakat oturmuş olduğunuz bina/bölge de toplu imzalı dilekçe ile bağlı olduğunuz Türk Telekom Müdürlüğü’ ne giderek altyapı talebinde bulunabilirsiniz.

1 Beğeni

Diğer internet hizmeti altyapı sorgu sitelerinden adresinizi sorguladığınız zaman sonuç ne çıkıyor?

1 Beğeni

Hepsinde sorgulattım 13 14 adsl çıkıyor ama komşum TurkTelekomdan 24 alıyormuş nasıl oluyor ben de çözemedim. Turknetten 30-40 alıyorum ama daha iyisi olsun istiyorum :slight_smile: (İstanbul’da yaşıyorum fiber yok)

1 Beğeni

Bende istanhulda yaşıyorum avruba yakası esenler de.
Şurada 1 hafta içerisinde bir konu açacağım.
Belki de binlerce türknetlinin derdine çözüm bulucak bir konu olacak.
Ama onun öncesinde bulunduğum semtten en az 50 kişi türknetli yapayım sonra açıklayacağım.

1 Beğeni

Komşunuz aynı TurkNet in kendi altyapısında olduğu gibi Telekom un yapa si üzerinden adsl2 ile 24 alıyordur. Diğer ISS ler ADSL portlarda 16mbps verebiliyor

1 Beğeni

Bulunduğum bölgede yapa santrali olduğunu nasıl anlarım, yada nereden kontrol edebilirim

Merhaba, Aktif Altyapı (YAPA) - TurkNet bağlantısı üzerinden kontrol edebilirsiniz.

https://turk.net/gigafiber-istiyorum buradan GigaFiber talebi oluşturabilirsiniz artık