Yapa hızım düştü 5 dakika önce

Selamlar, 5 dakika önce internetim gitti ardından hemen geri geldi ve hızım 10 MBPS olmuş. 10 dakika önce 30 MBPS olan internet an itibariyle 10 MBPS oldu, indirme ve yükleme hızım düştü. 0.5 MBPS yükleme hızı mevcut.

Anlık hat değerlerim, bana ADSL hızı gibi geldi ama modem arayüzünde VDSL2 görünüyor. Yüksek ihtimalle portum değişti yine, daha 10 dakika önce 30 MBPS indirme 4 MBPS upload alıyordum :slight_smile:

44865819 destek kaydı numaram, lütfen yetkililer ilgilenebilir mi bir 4-5 ay daha beklemek istemiyorum, 4-5 ay öncede bu problemi yaşamıştım.

1 Beğeni

Hat zayıflaması falan her şey artmış, @EFG @Ugur.Aydogan rica etsem yardımcı olur musunuz. YAPA müşterisiyim

Merhaba, Hızım Düşük-Performans Kayıt açın, durumu izah edin. İnanın, 4-5 ay kimse beklemek istemez. :pensive:

  • Ankastrenizi Elektrikçi yardımıyla bir kontrol edin, her hangi bir port değişimi olduysa bile ankastre kaynaklı olmadığına bakabiliriz veyahutta sorunun kaynağına yaklaşırız.

Kayıt açtım, 2020 nin sonlarına doğru aynısını yaşadım inanın 4-5 ay sürdü anca. Ben elektrikçi çağırıp birde cebimden para vermek istemiyorum, benim hatam yok ortada. Durduk yere internet gitti anında geldi ve sonuç ortada. %100 eminim portum değişti. Ankastreye baksam bile bir şey anlayamam, aşırı kalabalık bir bina ve ankastre kutusu.

merhaba dostum. çevrende fiber dönüşüm oldumu yakın zamanda ?

merhaba, esenlerde çoğu yerde fiber dönüşümü var, bizim mahallede çalışma hiç görmüyorum.

Telekom ekiplerinin, bölgeniz de pasif kalması maalesef sorun oluyor. Sizin hatanız olmasa da mesela: Telekom ekipleri yeni bir bağlantı kuracağı zaman sizin altyapınıza zarar veyahutta denem, yanılma yöntemiyle ki öyle sanıyorum, port değişimi gibi veya atlak, combo gibi farklı, farklı port türevleri ortaya çıkıyor

bizim buradaki ekip çok hızlı, yapadan vae ye geçtim aynı gün oldu mesela. yeni hat tesisi en fazla 1 günde oluyor, her türlü işte hızlı ama port değişiminde bilemiyorum ne kadar hızlı olur :slight_smile:

Neredeyse her hız düşümü aynı santralde bağlı olanlarda mı oluyor diye merak ettim.
Benden önce biri yaşadı sonra ben yaşadım şimdi de sen yaşıyorsun.
Daha fazla kullanıcı sağlamak için yapılıyor bu kesin.
Diğerlerine de işte size 100 vereceğiz 50 vereceğiz diğerlerinden hızlı vereceğiz diye çekiliyor sonra bu yaşanıyor.
Aynı semtte 3 kişiye denk geldim. Bu rastlantı olamaz zaten.

Atışalanı santrali yetkileri adam değil, ben hep diyorum TürkNetin sorunu yok telekom çalışanları üçkağıtçı.

Yapada port olayına TurkNet bakıyor TT değil onuda belirteyim de. Vae de TT bakıyor ama yinede iş emrini TurkNet veriyor ki Vaede port değişimini yapmıyorlar zaten eğer vdsl sinyal geliyorsa gerisi hikaye onlar için onlar dediğim TurkNet için. Senin kaç aldığın memnunluğun hiç umurlarında değil.
Yapada hızın düştüyse port değişmiş olabilir yada arada kablo değişmiştir. Muhtemelen önceki hızını bir daha alamazsın.

Başımdan geçen bir olayı söyleyeyim. bende bundan yaklaşık 3 ay öncesine kadar yapadaydım. ve 85/30 mbps hızları alıyordum. daha sonra bu türk telekomun mahallede fiber dönüşüm kapsamında kablolar saha dolapları vs yapmasından sonra hızım 28/10 mbps ye kadar düştü. düşmesini geçtim yarım saatte bir kopup duruyordu. crc hataları uçuşa geçmişti. TurkNet çalışanları ile irtibat kurduğumda çevrenizde fiber dönüşümden dolayı bakır kablolar sinyal kaybı yaşıyor dendi. bende 10 tl farkla vae ye geçtim. şuan da 85/8 mbps alsamda hat zayıflaması ortadan kalktı ve stabil olarak kullanabiliyorum.

Bu problemi 2020 sonuna doğru yaşadım 4-5 ayda anca çözüldü, VAE’ye geçtim sonra tekrar YAPA geçince düzeldi sorun. 35 MBPS 5 UPLOAD alıyordum sonra yavaş yavaş düştü ortalam 25 MBPS almaya başladım. Hızlarda çok düşüş oluyor, geçen sene mesela daha hızlıydı internet daha sorunsuzdu.

bizim sokakta nerdeyse tüm binalar vdsl, benim oturdugum bina adsl :slight_smile:
herhangi bir çalışma da görmüyorum sokakta, mahallede. tek problem port degisimi, uğraşacağım uğraşacağım sonucunda yine 20-25 mbps internet gelecek. 85-100 mbps hayal.

ve şöyle bir mevzu var, teknik bilgilerde santral mesafesi sürekli artıyor, 1000 metre küsür başlayan şu an 1531 metre. ilginç olaylar oluyor, anlam veremiyorum.

adsl mi o ne ola ki :slight_smile: kardeşim sen doğuştan şansızmışsın :slight_smile:

1 Beğeni

Müşteri toplama politikası. Ama inanki ben bunları yaşayacağımı baştan bilseydim yani aklımın ucundan geçmedi önümüzdeki aydan itibaren ortalık çorba olcak. Zaten burda paylaştığım şeyler de üst mercilere gitmiş =)
Daha başlangıç bunlar. Önümüzdeki 1-2 Gün içerisinde güzel haberler almazsam ortalığı iyice bulandırıcam.
Öncelikle DH de paylaşıcam sonra youtube da sonra twitter da. Gerisine gerek yok zaten. Belki instagram ve facebookta da paylaşabilirim duruma bağlı.
Açıkça baştan belirtilmesi zorunlu bu tür şeylerin.

bilemiyorum artık olaylar ne, beklemekten başka çarem yok.

Hangi mahallede bulunuyorsunuz bizde esenlerde oturuyoruz ve bizede dün fiber hat çekildi eve sizede gelir belki.

Turgut reis mahallesi hocam ama buralara gelmez :joy: