Yaklaşık 1 - 1.5 Yıl İçerisinde Değişen Değerler

Arkadaşlar geçen sene aldığım değerler ve hızlar epey iyiyken her internet kesilmesi sonrası yavaş yavaş düştü. Şuan neredeyse 6 dB snr ile 50 mbiti zor alır hale geldim.
Bunun tek sebebi saha dolabına bağlanan abone sayısının artması mıdır? Benim yapabileceğim bir şey var mıdır?
Bu ikisi geçen seneden kalan değerler.

Bu ise son durum

Hat zayıflamanız fazla. Buna bağlı afaki olmasa da hız düşme problemi yaşamanız olası bir durum. Ayrıca evet saha dolabında abone sayısının artması ve mevcut abonelerin hız yükseltmesi bile sizi etkileyebiliyor malasef. Bundan kaynaklı hız düşüşü yaşamanız malasef vdsl altyapı da mümkün. Burada sizin yapmanız gereken hat zayıflamanızı düşürüp tam net değerleri görmek. Bunun için klasik basit işlemler var. Bunlar kablo da ek var ise bu eki ortadan kaldırıp eksiz kullanmak. Ek leri kaldırma durumu yok ise ek sayısını en aza indirip boncuk klemens yani yak1 ile bu ekleri birleştirmek. Aslında en güzeli ankastre den direk modeme kadar kaliteli bir cat6 kablo ile eksiz kablo çekmek ama tam ne hız alacağınızı bilip bunu yapmak daha mantıklı. Ankastre başına geçip size ait olan reglet den gelen kabloyu dsl kablo ile birleştirip modeme takıp ankastre başı ölçüm yapmanız. Bilmiyorsanız bir bilen den yardım almanız. İlk söylediğim işlemleri yaptık dan sonra baktınız fazla değişen birşey yok bu en son dediğimi yapabilirsiniz.

1 Beğeni

Müstakil 2 katlı bir binada yaşıyorum. Eve dışarıdan siyah telefon kablosu geliyor onun içerisinden gelen 2 renk kabloyla evdeki kablo birleşiyor ve modeme bağlanıyor. Yak 1 ile bağlı aradaki ek.
Zamanında direkt dışarıdan gelen siyah kablonun bittiği yere modemi bağlamıştım hat değerlerinde bir değişiklik olmamıştı.

1 Beğeni

Anladım ozaman alabileceğiniz net değerler malasef bunlar :slight_smile:

1 Beğeni

Farklı Bir ISS in sayfası üzerinden altyapı sorgusu yaptığınız zaman alabileceğiniz hız ne çıkıyor?

Görüldüğü üzere santral/saha dolabı kapasitesi düşmüş. Bu durumda yapılacak çok Bir şey yok. Size diyeceğim arızasız keyifli günlerde kullanın hizmetinizi :pray:

2 Beğeni

Yıllarca yüksek hızlarda kullanmıştık ne güzel. Son günlerde sürekli TT tarafından sözde bir bakım çalışması oluyor ama nafile her bakım çalışması sonrası daha da düşen değerler ile karşılaşıyoruz.

Kademeli olarak bakır altyapı kaldırılıp yerine fiber kablolar çekiliyor olabilir. Bu nedenle ana kapasite de düşüyor olabilir. Umarım kısa sürede altyapı ve kapasite sorunları çözülür yüksek hızlı internete kavuşursunuz. Bol şanslar, keyifli kullanımlar.

1 Beğeni

Vodafone marka bir modem bağladım ve değerlerde biraz değişiklik oldu.

Asus modemde zayıflama yanlış mı gözüküyordu acaba? Burada 11.5-12 arası gidip geliyor.

Merhaba @KaleciSacliAdam, @MehdiUygun ve @ModeratriX yazdığı yorumlara katılıyorum. Sizin durumunuzu çok güzel özetlemişler. Gönül ister ki daha yüksek hızlarla sizi buluşturalım :frowning: Ancak ne yazık ki şu an için elimizden bir şey gelmiyor.

3 Beğeni