YAK1 bağlicam yardım

arkadaşlar bende YAK1 ile dışardan gelen hat kablosunu iç hattımla birleştiricem de modeme gelen kablo renkleri turuncu turuncu beyaz ve şuan ankastrede dışardan gelen hat kablosunun rengi ise kırmızı siyah … nası yapmalıyım yardımcı olurmusunuz

herhangibir sıkıntı olmaz demi hat değerlerimde düşüklük vs olmaz çünkü hattımzın margin değeri dışardaki telekomun sorumluluğunda olan kutudan ölçülmüş 13.8 çıkmış ancak modemde gözüken 8.1 miş

iç tesisat cat6 eksiksiz bize ait olan ankastreden direk modeme gidiyo(margin değerleri 2 farklı modemdede 8.1 çıkıyor bu arada)

Merhaba,
Kablonun tersi düzü veya + - yoktur istediğiniz türlü bağlaya bilirsiniz, sadece modeme bağlanan renkleri ve ankastreden bağlanan renkleri bağlayın olacaktır.

3 Beğeni

Yak1 kablosunu bende yeni bağladım. Bağlarken Dışardan gelen kabloyla kullandığım rj11 uçlu dsl kablosunun kalınlıkları farklı olduğu için yak1 düzgün oturmadı kopma problemleri yaşadım sonra elimde biraz daha kalın olan başka bir telefon kablosu vardı onu kullandım. Eğer sendeki kablo modemle birlikte gelen dsl kablosu ise sıkıntı yaşayabilirsin.

Yak1’in ekleri daha performanslı hale getirdiğine emin miyiz? Yoksa sadece daha uzun ömürlü olmasını mı sağlıyor?
Bugün ben de aldım ekleri yak1 yapmak için ama elektrikçi eğer mevcut ekte sıkıntı yoksa hattın kalitesini pek değiştirmez dedi. Bilemedim. Benim ankastreden modeme 3 ek var. Bugün yarın birini deneyeceğim. İyileşme olursa diğerlerini de yak1 yaparım.

yok hocam modemin kendi kablosunda 4 tane yama vardı sonra cat6 kablo çektik :slight_smile:

1 Beğeni

bağlantı yeni modem ve hat kablosunu yeniledik ama konum biraz sakat dağa yakın yerdeyim ancak telekom sokak başına fiber dolap koyunca adsl den vdsl ’ e geçtik :slight_smile:

Yani çok anlamıyorum teknik olarak. Sadece şu geliyor aklıma. Normal ekte iki kabloyu aşağı yukarı 1cm boyunca sarıyorlar. Kablolar birden fazla noktada temas ettiği için bir ihtimal az da olsa olumsuz etkiliyor olabilir. Boncukta Kablo sanki hiç kesilmeden devam ediyor gibi bir bağlantı sistemi var gördüğüm kadarıyla.

hocam benim bağlantı telekoma ait olan telefon kutusundan evimin girişindeki telefon ankastresine çakılı modemden gelen kabloda ankastreye bağlı şekilde bağlantı alıyoruz

yak1 in hiza snr margine hic bir faydasi olmaz eger kablolar eski degilse onun disinda kablolarin ucunuzu 3 5 cm soyup birbirine sıkıca dolamak en iyi sonucu verir guzelce izole edersin sorunsuz kullanirsin ama dıs baglantilar icin en iyisi yak1 dir.

Kablolar içerde olmasına rağmen oksitlenebiliyor. en küçük bir harekette crc hataları fırlayabiliyor. Zaten sorun izole etmekte elektrik bandı yeterince izole edemiyor.