Yağmurlu havada hız düşmesi ve CRC hataları

Bina girişindeki kutuda ve iç tesisatta sorun olmamasına rağmen yağmurlu/kapalı havalarda ciddi bir hız düşüşü ve crc hataları alıyorum. Bu konuda ne yapabilirim?

Yağmurlu havalarda crc hatası almamak için modemden sinyal ayarını yükseltip hızımı 20mbite düşürüyorum, güneşli havada sinyal değerini otomatiğe alıyorum.

1 yıl kadar YAPA alt yapısıyla 30mbit download/6mbit upload kullandım sorunsuz bir şekilde, geçen ay saha dolabına fiber geldiği için vae dönüşüm yapıldı ve bu tarz sorunlar yaşamaya başladım.


bina içi tesisat felan oksitlenmiştir yağmurla bişey olmaz

Oksitlenme havaya göre hızı etkiler mi?

Zannetmiyom yağmurla alakası olduğunu ama snr martin değerleri genelde ya kutudan binaya gelen kablolarda sorun oluyo yada binadan daireye gelen kablo bende de sorun vardı mahalle kutusu değişti düzeldi

1 Beğeni

Hat değerlerinizde sorun var arıza kaydı açmalısınız.
Oksitlenme arızaya sebep olur çünkü oksitlenen kısımda oksit oranı arttıkça hattınızda yüksek frekanslar kullanılamaz, bu durumda hızınız azalır ve zamanla tamamen sorunlu hale gelir.

Sinyal zayıflaması (Hat zayıflaması) 20 Biraz fazla değil mi ? Kabloları kontrol et.

@Drahmizm konu açalı kaç gün geçmiş :thinking:
Şimdi farkına vardım.

Sorun hala aynı değişmedi durumlar. Kablo değiştireceğim ancak dış kutudan 3 katlı binanın çatısına oradan da havalandırmaya giriyor kablom bu konuda destek veren bir elektrikçi bulamıyorum TurkNet ekipleri ücretiyle gelip kablolama işlemi yapıyorlar mı?

Hayır o şekilde bir kablolama yapmazlar diye biliyorum. Neden direkt çatıya gidiyor da havalandırma kısmından daireye gidemiyor kablo. Binada ankastre yok mu? Kablo direkten geliyor ise Telekom un kablosu alacağınız herhangi bir kaliteli kablodan daha iyi durumdadır. Telekom kablosunun bittiği kısımdan sonrası için bir elektrikçiden destek alabilirsiniz veya kendiniz orada ek yapıp devam edebilirsiniz.

Binada ankastre var ancak bina içi tesisat yok ankastreden kabloyu bağlayıp bina dışından çatıya, çatıdan da bir alt kat aşağıya havalandırma bacasından alıyorum. ankastre ev planına göre arka tarafta kalıyor binanın, kabloyu cam/pencereden geçirme şansım yok en kısa yolu bu. cat 5 kablo bağlı, 10 sene önce bağlatmıştım. Elektrikçiler pek yanaşmıyor nedense işlem yapmaya.