Yağmur Yağınca Kısa Süreli İnternet Kesilmesi ve Gittikçe Kötüleşen Hat Değerleri

Merhaba interneti ilk bağlattığımızda (2019 Eylül) 130mbps’ye kadar olan hat değerim vardı fakat zaman geçtikçe download hat zayıflamam arttı, snr değerim azaldı ve şuan speedtestte en fazla 75mbps görebiliyorum (önceden 95 görmüştüm) bunu yanı sıra önceden hiç olmazken arada oyunlarda pingim çıkmaya başladı.
İstanbulda’da bu aralar çok yağmur yağıyor ve yağmaya başladığında 5-10 dakika dsl ışığım kırmızı yanıyor ve internet gidiyor. Bunun sebebinin aşağıya eklediğim ek olduğunu düşünüyorum. En iyi ve sorunsuz çözüm nedir tavsiye verebilir misiniz ve sorunları bu ek yüzünden mi yaşıyorum yoksa başka sebebide olabilir mi? İnternetten biraz araştırma yaptığımda yak konnektör çok önerilmiş fakat sizlere de sormak istedim, şimdiden teşekkürler.



YAK 1 Konnektör yardımıyla kabloları birleştirmeniz ve üzerine elektrik bandıyla ayrı ayrı bantlayıp sonra tek bir halde bağlamanız tavsiyem bu şekilde.

20 dakika önce yine gitti ve hâlâ gelmedi kardeşimi konnektör almaya gönderdim dediğiniz gibi yapıcam umarım düzelir.

Eğer korozyona uğramış ise kesilmesi normal. Öncelikle o kısmı temizleyin. :slight_smile:

kolonyalı pamukla silsem olur demi

Zaten ucu açılmamış bir şekilde bağlamanız gerek yak1 konnektör ile :slight_smile: Kesmeniz gerekecek her türlü açık ucu.

1 Beğeni

haklısınız onu unutmuşum kesip direkt bağlarım artık :slight_smile:

Yağlı yak konnektör kullan ve üzerine bant sar. Mümkünse plastik çay tabağı içine sıcak silikonla ek yerini sabitleyip üzerini bantla kapatırsan daha iyi olacaktır. eski usul :smiley:

1 Beğeni