Xiaomi Mi Router 4A Gigabit Edition

Hepinize yeniden merhabalar, elimde Xiaomi Mi Router 4A Gigabit Edition var ancak ben bu Router ile IPv6’ya bağlanamadım. Yapmam gerekenler nelerdir?

Merhaba ilk önce destek kaydı açarak hattınızda ipv6 etkin mi ilk önce onun teyidini alın sonra ayarlarınızı kontrol ederiz.

Yaklaşık 1 hafta önce TurkNet ekipleri IPv6 atamasını yaptılar ancak Router uyumsuzluğu nedeniyle kullanamamıştım. Archer C5v vardı bende :slight_smile:

Öyleyse ip modunu ipv4/ipv6 dual moda alıp ipv6 adres atamasını stateless İpv6 dns atamasını RA&DHCPv6 moduna alın ve test edin arayüzü tam bilmediğim için temel ayarlar bu şekilde.

Ne yazık ki arayüz de bu ayarlar yok :sweat_smile:

Biraz araştırdım cihazınızda ipv6 ayarlarını kendinize göre ayarlamak istiyorsanız openwrt versiyon yazılım kurmanız gerekiyormuş ama bu yazılımlar eğer doğru şekilde yapmazsanız kullanılmaz hale getirebiliyormuş sizin cihazınızın openwrt yazılılımını vereceğim linkten yükleyebilirsiniz ama yine uyarıyorum gerekli bilgi sahibi değilseniz yüklemeyin daha az riskle çalıştırabilen kullanıcılar olabilir.

1 Beğeni

Peki bunu TR’de satılan versiyonla yapmış olan var mı hiç?

Bir bilgi bulamadım elle tutulur sadece 2 forum sitesinde openwrt versiyon yazılım ile çalıştığı yazıyor.

1 Beğeni

Tamamdır, deneyip bir sonuç yazarım :smiley:

1 Beğeni

Merhaba bu 4A normalde VLAN ID sekmesi olmadığından, Routeri direk bağlanmayı denememiştim. Sizdeki yazılım orjinal mi? Direk Fiberden gelen ethernet kısmına mı taktınız?

1 Beğeni

Merhaba fiber kabloyu GPON cihazına Gpondan çıkan internet kablosunu cihazınızın WAN portuna takmanız gerekiyor.

Orj. firmwareda cihazı resetleyip sıfır kurulum yaparsanız karşınıza VLAN ID seçim ekranı çıkıyor ancak o adımda yapmazsanız sonrasında seçilemiyor.

Bendeki yazılım orijinal ancak kurulum esnasında PPoE bilgilerinizi girmeniz lazım VlanID’yi girmek için. VlanID numarası ile Türkiye’de 35

Teşekkür ederim. O VLAN id Seçeneği fabriaka ayarlarından sonra ilk kurulumda geliyor sadece. Sayenizde öğrenmiş oldum. Denedim çalıştırdım. IPv6 desteği sıkıntısı ve LAN port yetersizliği sebebi ile yine eski yerinde kullanmaya devam ediyorum. Kızıyordum hep bir yerlerden kırpıyorlar diye Dikkatsizlik işte…
TurkNet de MAC clonlamadan çalıştı. Artık MAC filtreleri kalkmış sanırm…

Ben Mac klonlama olmadan çalışmasına şaşırdım. LAN portunun hayatımda yeri yok ancak IPv6 olayını yanlış anlamışım. IPv6 için OpenWRT şart. OpenWRT var ise IPv6 var.

Android için Outlook’u edinin

Orijinal yazılımda ipv6 desteği kullanan var mı?