Wifi'da hızın aşırı düşmesi

75mbps hızında VDSL internet kullanıyoruz. Modemde 5Ghz desteği yok yani ortalama 25mbps hız ile Wifi ağına bağlı olmamız lazım fakat başka cihazlar bağlandığında ve akşamları benim hızım 1mbps’lara düşüyor. Kanal değiştiriyorum ama geçici çözüm oluyor o da. Ne yapmamı önerirsiniz?

Wifide hızın aşırı düşmesi modem kaynaklı olabilir. Önceki kullandığım modemlerden birinde bağlı cihaz sayısı arttıkça wifi hızı nerdeyse tamamen kesiliyordu. Sonrasında yine 2.4 ghz destekli bir modem almıştım tam hız alamasam da yeterli seviyede hız veriyordu.
Tavsiyem 5 ghz destekli modem alırsanız daha iyi olur.

1 Beğeni

TurkNet fibere geçip ücretsiz modemi almayı düşünüyorum

Merhabalar, farazi konuşmak istemiyorum ama modeminizden kaynaklanıyor olabilir bu durum :frowning: İsterseniz farklı bir modem ile deneyin. Yakın çevrenizde tanıdığınız birinden ödünç olarak VDSL destekleyen bir modem alın. Deneyin derim :frowning:

1 Beğeni

Kullanıcı adı ve şifresini bir yere kayıtlayın. TurkNet li iseniz zaten online programında yazılı. Modeme arkasında olur genelde bir delik içinde tuş olur ona uzun süre basın. Modem resetlensin. Şifreleri girin ve wifi kullanıcı adınızı ve sifrenizi belirleyip yeniden kullanmayı deneyin. Modem arızalı değilse sorununuz giderilmiş olur. Eğer yine olmazsa modemin donanımsal olarak arızalı olduğunu düşüp yeni modem bakın derim.