Merhabalar evime TurkNet fiber kurulumu yapıldı ancak kabloluda 900mbps+ görebilirken yeni wifi6 airties modem ile ve wifi6 destkeli telefonum ile kablosuzda 5GHZ ağ a bağlıyken dowload 300mbps upload 500mbps civarında kalıyor neden yükselmiyor
Speedtestte sunucu değiştirdiğimde codit ile alabiliyorum
Telefonun ve routerın mu-mimo desteklemesi gerekiyor.
ikiside destekliyor speedtest üzerinden kablosuz TurkNet sunucusundan hız testi yaptığımda 300mbps alıyor codit e bağlandığımda 850 alıyorum
Aynı sorun bendede var yokmu bir çözümü bunun allah aşkına Mesut çevikin youtube “TÜRK İNTERNETİNDE DEVRİM” adlı videosuna baktım Dakika 5:53 cihazlar gayette 900 mbps’e kadar hız alabiliyor üstelik test yapılan 2. Cihaz şuan kullanmakta olduğum cihaz modeli.
Hayır ekstra parça falanmı takmamız lazım anlamadımki
speedtest yaniltiyor hiz testleri yaniltiyor. mu-mimo destekli telefon be TurkNet yeni router ile dosya indirirken 100mb/s ile indirebiliyorum yani 1000mbps speedtestte o hizi gormek istiyorsan codit sunucusunu seçebilirsin
Coditin mbps’yi şişirmediğini nerden bileyim? Onca sunucu nperf speedtest fastı ıvır zıvır 300 mbps gösterirken tek 1 sunucu yüksek göstermesini dikkate almam çünkü cihazımda sıradan 1 gb lık app indirirken bile yavaş iniyor bende mantık olarak diyorumki hadi bütün sunucular yanlış olsun doğru olan codit olsun coditin bana sağladığı rakama bakarsam bir çok uygulamayı yutması lazım ama yok maalesef. neyse ben bu konu ile alakalı kullanmakta olduğum Modemin marka şirketi ile bağlantı kurdum. Gelişme olursa buraya bırakırım diğer insanlarda faydalansın.
Merhabalar. Biraz ben de birşeyler yazayım
İlk olarak her üzerinde wifi6 yazan ürün 1200mbps veya 1800mbps veya 2400mbps hız temin edecek diye bir durum yok. Wifi6 sadece kullanılan modülasyonun standardı. Hız yönlendirici ve alıcının kapasitesine ve donanım özelliklerine göre değişir. Profesyonel yönlandiricilerde aktarın test sonuçları da verilir ve geçen paketlerin büyüklüklerine göre hız değişir.
İkinci konu sinyal oranı. Yönlendiriciden uzaklaştıkça modülasyon değişecek ve hız düşecektir. yönlendiricinin 10cm yakınında aldığınız hızla 1 metre uzağında aldığınız hız farklı olacaktır büyük olasılıkla. Cihazların alım hassasiyeti ve antenlerinin yükseltme oranlarıyla alakalıdır.
Üçüncü konu kullanılan bandın komşu cihazlar tarafından kullanılması veya parazit.
Kablosuz bağlantı özelliklerinize baktığınızda size bir hız gösterecektir. Bu hızın büyük olasılıkla yüzde 60 ına çıkabileceksiniz. Yönlendiriciye yaklaştıkça bu hız artar uzaklaştıkça düşer. Sizinle yönlendirici arasından bir insan geçerse yine hız anlık düşer. vs vs