Wifi kopma

Merhaba,
Zte modemine sahibim. Kablolu da hiçbir sorun yok fakat wifide çok sorun yaşıyorum. Pat diye bağlantı kopuyor art arda. Uzaklıkla vs alakası yok dibinde olsam bile yaşıyorum bunu.
Bazen de sabah uyanıyoruz hiçbir şekilde wifide internet olmuyor. Tüm cihzlarda böyle. Ayarlardan modemi resetleyince kendine geliyor.
Sizce bunların sebebi nedir. Evde 6 7 cihaz wifiye bağlı acaba wifi ayarlarında cihaz sınırı tarzı birşey mi var? Veya sorun nedir?

Kablolu bağlantıda sorun yok ise modem wifi kaynaklı sorun olabilir. Cihazınızın tam modelini yazarsanız belki bu sorunu yaşayıp düzeltenler varsa yazabilirler buraya. Teknik Servis ile iletişime geçmenizi öneririm.

“Elbette, burada bazı uyarılar var. Birincisi, görebileceğiniz maksimum hız, bir yönlendiricinin hangi kablosuz standardı desteklediğine (802.11b, 802.11g, 802.11n veya 802.11ac) bağlıdır.”

modem wifi 2.4 ghz de kanal seceneklerini degistirebilir ve (802.11b, 802.11g, 802.11n veya 802.11ac) bu standartlarla da denemme yanilma yaparak degisiklik yapin duzelecektir diye dusunuyorum .

Modeli h298a hocam. .

Deneyeceğim hocam teşekkür ederim.

Modem TT nin verdiği modem sanırım.
Kablosuz bağlantıda şöyle birşey yapın.
kanal genişliğini 20/40 değilde 20 yapın.
dtim aralığını yani işaret aralığı olarakda geçer o ayarları da sınırına kadar yükseltin her modemde aynı olmuyor ama kablosuz sekmesinde olur bu ayarlar.
kanal olarak ta 13.cü kanalı seçin. Kanal konusunda sıkıntılı olabilir diğer ayarları yaptıktan sonra deneyin önce 13 ü sonra düşürerek deneyin. Modemde yazılımsal sorun var.

Ayrıca bu ayarları da yaparsanız biraz daha rahatlar modemin işlemcisi.

1 Beğeni

@barls Şuanda durum nedir ? Cevap yazmamışsınız ama.

1 Beğeni

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim hocam. attığınız ayarların bir kısmını yaptım. Bir kısmını bulamadım. Ama daha deneyimleme fırsatım olmadı. Su an evden uzaktayım. Hafta içi deneyimlerimi paylaşacağım :smiley:

Tamam mutlaka sonuçlarını iletin. Ben kendi kullandığım modemim için baya bir deneme yaptıktan sonra en faydalı ayarların böyle olduğunu çözümledim.
Ben mesela bu ayarlar ile çok seri ve sorunsuz şekilde faydalanıyorum.
Marka ve modelini yazarsanız modeminizin ben sizin için ne yapılması gerektiğini araştırabilirim.

1 Beğeni

Teşekkür ederim hocam ilginiz için :pray: modem telekomun verdiği ZTE ZXHN H298A V1.0. kabloluda hiçbir sorun yok. Hatta 110 civarı hız alabiliyorum. Ama wifida belirttiğim sorunlar var