WIFI 5 Adaptör Önerisi

Selamlar, evde ethernet kablolarından dolayı karmaşa olduğu için masaüstü bilgisayarları wifi 5 ile bağlamayı düşündüm. Türknetin verdiği Zyxel modemi kullanıyorum. Masaüstü için wifi 5 adaptör önerisi olan var mı? Bir de aktif olarak 3 cihazdan wifi 5 kullanmak darboğaz yapar mı? 2 bilgisayar biri TV. TV’den aktif olarak IPTV kullanılıyor bu arada. Bilgisayarlardan da aktif online oyun oynuyoruz.

Geçen hafta kampanyalı diye 79TL idi bu ne şimdi kampanyalı 69TL olmuş birde.

2 Beğeni

Ben de bu modeli düşünüyorum hocam oyun performansını falan test etme şansınız oldu mu nasıl sizce?

Ben ihtiyaç dahilinde kullanmak için sahip oldum. Yani örneği wifi çipseti bulunmayan anakartı olan masaüstü bilgisayarlar ile uğraşırken kablo meselesinden kurtulmak için.

Tak çalıştır ürün. Vadettiği hız ile Keenetic cihazıma bağlantı sağlıyor. Mesafe testi yapmadım. Aynı oda içinde çalışıp çalışmadığını denedim.

1 Beğeni

Online oyunda pinge maruz kalırsın. Özellikle kaliteli bir akış alacaksa diğer cihazlar sıkıntı olur. Mümkünse 5 ghz yi online oyun oynayacak cihazlara bırak 2.4 Ghz geri kalan kısmı rahatlıkla karşılayacaktır. Tabii 10-15 cihaz bağlanmicaksa

2 Beğeni

Aktif olarak 3 cihaz kullanacak işte bu ay deneyeceğim bakalım. Deneyimlerimi de buraya yazarım teşekkürler.

1 Beğeni

Zyxel modemi yalnızca 2.4 ghz de denedim kapasite yüksek ancak aynı anda YouTube’da 4K açıldığında 2. Cihazda biraz gecikme oluşuyor o da 2.4Ghz’nin kapasitesinin düşüklüğü ve sonrasında aynı anda her cihaza yanıt verememe durumundan dolayı böyle ancak 1080p ya da 2K veya diğer türlü kullanımlar 2.4GHz de sorunsuz kullanılabilir. 3 Cihaz birşey değil ben evde 6-7 cihaz aynı anda random kullanımlarda sıkıntısız kullandım. Gecikme yaşamak istemiyorsan kendini 5 Ghz bandına at diğerlerinin trafiği de azalsın sende gecikmesiz devam et. Modem işlemci olarak güçlü de zaten

1 Beğeni

Arkadaşlar şu cihazı alarak denemeler yaptım. ZYXEL NWD6602 AC1200 Dual-Band Kablosuz Nano USB Adaptör| ITOPYA.COM
Hız ve stabilite konusunda hiçbir sorun yaşamadım. Wifi 5 e aynı anda 4 cihaz bağlayarak test ettim. Özellikle oyun oynarak paket kaybı ping vs varmı baktım hiçbir sorun olmadı. Wifi 5 e bağlı bir cihazdan iptv açtım birisinden de oyun indirdim. Fark olarak WIFI 5 sadece speedtestte 2ms ping farkı koydu.

Güle güle kullan. Yedek bulunsun diye aldığım üründen bende memnunum. Bu fiyattan ürünler bitince bi daha bulunmazgibi. 2 haftadır 69TL-79TL. :slight_smile: Sabit fiyat gibi oldu.

1 Beğeni