VPN Fiber Modem Önerisi

Merhaba,

Adresimde halen VDSL hizmeti kullanıyorum ve modem olarak Türk Telekom’dan kalma TP-Link modem var. Mevcut yapımda ofisim ile çalışan site to site vpn bağlantım mevcut. Bu bağlantı üzerinden evimdeki ip telefon çalışıyor ve ofisimdeki CRM yazılımına erişiyorum.

Kısa zaman içinde evime Gigafiber bağlantı gelecek ve mevcut modemim kullanılamayacak. Bildiğim kadarıyla Türk.Net tarafından verilen modemde ise VPN Tünel desteği bulunmuyor.

Bu sebepten Türk.Net omurgası ile uyumlu çalışabilecek, gerektiğinde IP V6 geçişinde sorun cıkartmayacak ve VPN Tünel destekli modem önerilerinizi bekliyorum.

Herkese şimdiden çok teşekkürler…

1 Beğeni

Asus AC750 alabilirsin,
IPv6 için net bir şey diyemem.
VPN Tunnel işlemleri yapılıyor ama kendim denemedim.
GigaFİBER için kullanıcılacaksa AC1200 veri hızına sahip modem tercih etmen, uzun vade de daha iyi olacaktır.

2 Beğeni

Hocam şimdi cihazı tam nasıl olarak kullanacaksınız anlamadım. Hem xDsl hem fiber desteklesin şimdi vdsl de kullancam gigafiber gelince de gigafiber ile kullanıcam derseniz keenetic Hero dsl

Bu saatten sonra xdsl için de yatırım yapmak mantıksız olacağı için gigafiber altyapısında kullanabileceğiniz güzel bir Router alın. Örneğin keenetic giga veya keenetic ultra

Size hangisi lazım :slight_smile:

Keenetic ipv6 konusunda sorunsuzdur zaten…

1 Beğeni

@asdas127816,

Öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim.

Evde zaten Unifi EAP-AC-Pro model AP kullandığımdan dolayi kablosuz bir çözüm arıyorum o da açıkçası kurumsal ürün gamına kayıyor biraz.

Biraz inceleme yaptım Miktotik Hex S veya Tp-Link TL-R605 model ürünler dikkatimi çekti ama kafam da kazana döndü :slight_smile:

Hocam modem vs uğraşmayın derim. Ben aynı şekilde bağlantı kullanıyorum ve şu cihazı tavsiye ederim:

Hem küçük hem lokasyon bağımsız şekilde tak kullan yapılıyor. Ayrıca openwrt var istediğiniz gibi konfigüre edebiliyorsunuz.