VDSL2 kullanıyordum Turknet'e geçince ADSL2+ oldu

Türk Telekom 8mbps internet kullanırken hattım VDSL2 ile çalışıyordu ve maximum alabileceğim hız 24mbps olarak gösteriyordu aynı zamanda hat değerlerim de iyidi. TurkNet’e geçtim hem hattım ADSL2+ oldu hem de hat değerlerim değişti daha kötü oldu. Bir kaç kere online destek ekibine yazdım fakat VDSL2 geçiremeyeceklerini söylediler ben daha önce kullanıyordum dedim ama geçirmediler. Türk Telekom VDSL2 verirken TurkNet neden veremesin?

En azından 20 küsür olurdu hızım şu an 16mbps ama aldığım 12.5-13Mbps. Dayım da TurkNet kullanıyor hattımız aynı direkten geliyor ve onunkisini de 60Mbps gösteriyor.

Buradan altyapı sorgulaması yapıp adres gözükmeyecek şekilde paylaşır mısınız?

Ekran görüntüsü 2021-09-12 135258

1 Beğeni

Bölgenizde şu anda ADSL hizmeti verilebiliyor, daha öncesinde VDSL boş port bulunuyor ise ondan hizmet alıyor olabilirsiniz ancak TurkNet geçişi sonrasında boş port başka bir aboneye atanmış olabilir.

1 Beğeni

Desktek kaydı oluşturduğumda mesafe fazla o yüzden yapamıyoruz demişlerdi. Dayımı da TurkNet 'e geçirdim aynı direkten evimize kadar geliyor. Evler müstakil yan yana zaten altyapıda dayımın adresi 60Mbps VSDL2 gösteriyordu fakat şu an o da ADSL2+ kullanıyor ve interneti 13Mbps civarında. Dayımda destek kaydı oluşturdu VDSL2 için ama yine geçirmediler. Yine bizden 1 ev kadar yukarıda oturan başka dayım Türk Telekom kullanıyor ve VDSL2 kullanıyor yine . Yani anlamadığım TurkNet neden VDSL2 ile internet veremiyor, Türk Telekom verirken. VDSL2 ile verirse hız en azından 20 küsür olur.

TürkTelekom kullanan dayımın internet değerleri

1 Beğeni

Bu hat zayıflamasıyla internet gelmesine dua et.

1 Beğeni