VDSL Sinyal alamama

Millenicom servis sağlayıcısında 16 mbit ADSL2+ kullanmaktaydım.
VDSL port olmaması ve TurkNet temsilcisinden aldığım bilgiye dayanarak, TurkNet 'te Varafıma VDSL boş port olduğu bilgisi ile 75 mbit VDSL paket ile tarife başlangıcım ve aktivasyonum yapıldı.
Ancak Modem ayarlarımda DSL seçeneğim otomatik olarak seçili olduğunda tarafıma sadece ADSL2+ sinyali geliyor, modem ayarlarından VDSL i seçtiğimde ise herhangi bir sinyal alamıyorum.

Tarafıma gönderilen sinyal ve hız da en ufak bir değişiklik olmadı.
Millenicomdan aldığım sinyalin aynısını alıyorum ve taahhüt edilen 75 mbit yerine 16 mbit ADSL hizmet almaktayım.

Selamlar @cileri33, foruma hoş geldiniz :raised_back_of_hand: Nasılsınız? Umarım iyisinizdir :heart_hands: 59250696 numaralı kayıt üzerinden sürecinizin başladığını görüyorum. En kısa sürede müdahale sağlanacak :handshake:

İlgili problemim ile ilgili halen bir mudahele saglanmamis, düzeltme yapılmamış ve tarafıma bilgilendirme yapılmamıştır.
VDSL port ile ilgili uygunluk olduğunu iddia ederek VDSL abonelik baslatildiktan sonra eskiden kullanmakta olduğum ADSL hizmetini aynen bana sunarak, ilerleyen süreçte de Sistemsel bir hata olmuş müsait vdsl portunuz bulunmamaktadır diye bir bahane ile bana geri dönecekmişsiniz gibi bir izlenime kapılıyorum. Açtığım destek taleplerine de geri dönüşte bulunulmuyor. Sorunum yarın da cozulmezse farklı bir ISS e geçmek durumunda kalacağım.

1 Beğeni

Tekrar selamlar, satış sırasında bir hata yaşandığını görüyorum. Satış birimine konuyla alakalı bildirimde bulunduk. Şu anda VDSL geçişi mümkün değil. Belirli aralıklarla Kampanyamı Değiştirmek İstiyorum - TurkNet TurkNet - Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? bağlantısı üzerinden kayıt oluşturursanız uygun port olması durumunda geçişiniz sağlanır :raised_back_of_hand:

Tam da bu mesajımda tahmin ettiğim gibi,
Size yanlış bilgi vermişiz VDSL portunuz yoktur diye bir geri dönüş aldım.
Sorun şu ki o yanlış bilgi bana kasten verildi.
VDSL port göz boyaması ile müşteriyi kandırıp abone olana kadar ikna etmek için.
İşin sonunda da port tahsis süreçleri bizim değil Turktelekomun elinde diye işin içinden siyriliyorsunuz.

Anlıyorum. Konuyla alakalı durum ilgili birim ile paylaşıldı.