Evimde D-Smart Yalın İnternet kullanıyorum. Bulunduğum bölgede VDSL2 altyapısı var. VDSL hizmetinden yararlanmak için müşteri hizmetlerini aradığımda altyapımın en fazla 16Mb/sn hızı desteklediği bilgisini aldım. Türk Telekom müşteri hizmetleriyle görüştüğümde adres bilgisiyle altyapı sorgulaması yapınca boş port görünmüyor. Geneli müstakil evler bulunan bir mahalledeyim. Farklı İSS altyapı sorgulama sayfalarından adresle altyapı sorgusu yaptığımda adresime 10-25 mesafede ikamet edilmeyen birkaç konutta boş VDSL portu görüntüledim. Söz konusu boş portlar Türk Telekom’a başvuru yapıp kullanılabilir mi? Kullanılabilirse nasıl bir başvuru yapmak gerekir veya İSS bunu müşteri adına yapıyor mu?
Boş konutlara ait altyapı sorgu sonuçları

Maalesef bu şekilde port tahsisi çoğu zaman bahse konu adreslerin bağlantılarını farklı dolaplar veya farklı ana hat üzerinden alması nedeniyle gerçekleşmiyor. Eğer yan tarafınızda bulunan binaların birinde varsa ve internet hizmeti bağlı değil ise oraya abonelik başlatıp (ev sahibi ile görüşmek gerekli) sonrasında kendiniz bir kablo çekerek internet i evinize çekebilirsiniz. (Bu kesinlikle yasal bir yöntem değildir bunu da belirtmek isterim)
D-Smart üzerinden VDSL hizmeti almış olsaydınız port kaybı yaşamadan geçiş işleminizi başlatabilirdiniz.
Sorgu sonucundaki ilk iki konutla evim aynı ana hat hatta aynı dolap üzerinden aldığını tahmin ediyorum. Sorgu sonucunda her iki adresinde saha dolabına mesafesi aynı görünüyor. Benim evim dahil bu üç konutu üçgen şeklinin köşeleri olarak düşünebilirsiniz. Peki Türk Telekom müdürlüğüne gidip port tahsisi/değişikliği vs. için başvuru yapar ve başvurum olumlu sonuçlanırsa şuanda kullanmakta olduğum internet hizmetini VDSL portu üzerinden mi alırım. VDSL portu isterken ADSL portunu kaybetmek istemiyorum. Kısacası Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım
Evet boşa bir port düşer ve siz paketinizi hemen VDSL e geçirir iseniz VDSL hızını alabilirsiniz. Sonrasında VDSL port ile farklı bir ISS e geçmek isterseniz geçebilirsiniz. ADSL port kaybı olacağını sanmıyorum
Merhabalar, port tahsisi yerel sağlayıcı kontrolündedir. Bölge müdürlüğüne giderek görüşme gerçekleştirebilirsiniz. Port tahsis edildiğinde Paket / Tarife / Kampanyamla İlgili Destek İstiyorum - TurkNet TurkNet - Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? bağlantısı üzerinden işlem yapabilirsiniz 
2 Beğeni
alperenatici,
internet hizmetini yerel sağlayıcıdan almıyorum, D-Smart’tan alıyorum. ADSL portundan VDSL portuna geçiş sırasında bir sorunla karşılaşıp sahip olduğum ADSL portuna da kaybedip internetsiz kalma gibi bir durumla karşılaşır mıyım? Port tahsisi/değişikliği işlemi bitmeden mevcut ADSL portum boşa düşer mi? Boş port olmaması nedeniyle evine/işyerine internet bağlatamayan, aylarca bekleyen insanlar var
Ben de o gruba dahil olmak istemiyorum.
Zaten port olmaması durumunda işlemi başlatmazlar. Yani mevcut portunuzu kaybetmezsiniz diye biliyorum.
Kafamı kurcalayan daha doğrusu merak ettiğim şu; Türk Telekom bahsetmiş olduğum boş VDSL portları için tahsis/değişiklik talebimi kabul etti ve işlemi başlattı diyelim. Bu işlem bitmeden benim mevcut ADSL portunun boşa düşüp başka birine verilme ihtimali var mı? Yoksa işlem başarıyla gerçekleştikten sonra mı port boşa düşer? İşlem sırasında teknik bir sorun/problem/hata oldu diyelim, mevcut kullandığım ADSL portundan internete bağlanmaya devam edebilir miyim?
Mevcut portunuz ile alakalı sorun yaşamazsınız. VDSL geçişiniz tamamlanmadan ADSL portunuz aktif durumda kalır