VDSL Port Geçişi

Pazar günü kontrol yapıldı kayıt oluşturuldu ekiplere iletildi 2 gün bekledim üçüncü gün dönüş yaptılar port yok diye

1 Beğeni

Sana da adına etiketli telefon kablosu bırakmışlar mıydı?

Bende arıza vardı. O süreçte VAE ye geçiş talebinde bulundum. Adıma etiketli telefon kablosu bıraktılar. Sonra boş port bulunamadı. Talep iptal edildi.

Arızayı gidermek için TT ekibi geldi. Sonra adıma yeni etiketlenmiş kablodan eski YAPA interneti verip arızamı çözdü.

Şimdi yeniden VAE ye geçiş talebinde bulunsam önce yeni hat için bekleyeceğim. Yeni hat için beklerken de port dolacak. Alsana kısır döngü.

Haa bu arada TT en son boş portu görememem için APİ dosyasında bölgeyi kapattı sanırım. Şuan sürekli bölgenizde alt yapı yok uyarısı alıyorum.

ben o arada boşaldığında o gün TurkNet cevap vermeyince millenicom ile iletişime geçmiştim onlar aynı gün ankastreye etiket bırakmıştı ama sonra yine bir şeyler oldu iptal edildi seninki gibi. 1 aydır da türk telekom’u bekliyorum.

Şimdi benden yazılı ve sözlü onay almadan 2 km ötedeki YAPA’ya taşıyıp hızımı 3 mbps ye düşüren TurkNet’in hiç mi suçu yok bu olayda? :rage:

1 Beğeni

Şuan sorgu yapınca ne uyarısı alıyorsun?

25001142 - Sorgu yapılan BBK için altyapı bilgisi bulunamadi. [Kaynak : TT XDSL Api]

Senin bölgeni de sorguya kapatmışlar.

İstesen de artık boş portu göremezsin.

3 - 4 aydır böyle, bu hatayı veriyor.

Bir ara port boşaldı ama nafile işte, buyur:

TurkNet, TT ye VAE alt yapısına geçiş için başvuracak.

Port var O.K

Önce telefon hattı gelecek. Minimum 7 iş günü.

Hah telefon hattı geldi diyeceksin.

Şimdi internet hizmeti için başvuru yapacağız diyecekler. Minimum 3 iş günü diyecekler.

Bu da toplamda en hızlı minimum 10 iş günü demek. Yani 2 Hafta…

Sonra sonuç maalesef boş port yok işleminizi tamamlayamadık. Talebimiz iptal oluyor…

Sen ise 2 hafta bekleyip sonunda sinir küpü oluyorsun. Ama agresif olmaya hakkın da yok. Bürokrasi böyle işliyor. Buna da TurkNet göz yumuyor. Ama senin kızmaya, hakkını aramaya hakkın Yok! Çünkü bu durum TurkNet 'in de işine geliyor. :wink:

Ayrıca elin mahkum olduğundan TurkNet 'ten de ayrılamıyorsun. Sebep diğer İSS den de boş port nedeni ile internet hizmeti alamıyorsun.

En babasından “KISIR DÖNGÜ!”

@bekir.kopuz @sinan.kurmus

1 Beğeni

Donanım haber den TurkNetle görüştüm 3 gün aralıklı port sorgulaması yapalım dedi

Umut dünyası işte! :joy:

Valla üstad ben TT den 2.5 günde TurkNet 'e geçtim. Geçmeden önce 89mbps hız alıyordum. Geçince Max hız 58 e düşürüldü. Snr m de baya kuvvetli idi oda düştü. Galiba portta bir kaydırma oldu. Uzak santrale mi verdiler yada bilmiyorum. Çünkü 107 metre santral bana. Ama Turknette 53 mbps net hız alıyordum. Ama ben ilk başta vaad edilen 82 mbps hızı alabilmek için destek kaydı açtım. Port arıza ve değişim için 3 günün sonunda TT ye TurkNet tarafın dan iş emri açıldı. Yarın akşama yada en geç c.tesiye hallolmuş olması lazım. Şimdi bu yazıları okuyunca elimde ki portu kaybetme korkusu sardı. :joy: Sanırım öyle bir durum olmaz demi :grin: birbirin den ayrı konular gerçi ama benzerlik tarafı da yüksek.d gerçi bir kaç arkadaş ilk önce hızını 100 Luk pakete geçirip daha sonra arıza actirdigin da tıp 7 saha dolabı olan yerde port değişimi sonrası 99 mbps hız aldığını görmüştüm. İnş aynisi başıma gelirde rahat ederim.d En son gelen destek bildirimi bu. Yarına netleşir sanırım.

benim adls den vdls ye geçiş 2 saat sürdü, 35 likten sınırsıza geçiş 1 sat sürdü. bu geçiş problemleri ya yoğun nufuslu yerlerde (orda boş port bulmak zor oluyor ve de abone çok olunca yetişilmiyor hepsinin teknik sorununa) yada sıfırdan yapılan altyapısı olmayan bölgelerde oluyor. az-orta nüfuslu ve altyapısı yıllar önce tamamlanmış bölgelerde nerdeyse hiç sorun olmadan geçiş oluyor bence… tabi ki istisnalar kaideyi bozmaz :slight_smile:

1 Beğeni

bende korkuyorum habersiz yapaya geçirmelerine. diyordum koca türkiyede bana yapa gelene kadar ölme eşşeğim ölme diye ama bi baktım benim santrale değil ama yanındaki santrale yapa gelmiş. resmen kabus gibi. kılpayı yırttık şimdilik. yan yana iki santrale yapa gelmez, nasılsa burada bir yapamız var başka yerlere yapa kuralım diye düşünüyorlardır diye teselli buluyorum. TurkNet abiciğim biz memnunuz halimizden hadi sen suriyeye, idlibe kur yapayı. bize uzak olsun :slight_smile:

:joy::joy::joy: yapa santrale bağlı TurkNet abone sayısı ile orantılı. Vae üzerinde TurkNet abonesi çok ise yapa ihtimali artıyor. (Diğer kriterler santralin yapa ya açık olması ve yatırım potansiyeli olması) TurkNet abonelerine söyleyin iptal etsinler sizin santrale yapa gelmesin :joy:

1 Beğeni

mahalleden biri ttnet taahhütüm bitiyor sen ne kullanıyon dedi. TurkNet kullanıyom ama hiç tavsiye etmiyom sen ttnette kal dedim. birincisi mahallede tek turknetli kalmak istiyorum ne kadar yoğunluk benim hızıma etki ediyor. ikincisi dediğin gibi yoğunluk olursa turknetin dikkatini çekmeyelim. yapa falan gelmesin :slight_smile: üçüncüsü bir sıkıntı yaşasa al başına derdi. sen dedin geçtim falan. mahallede olmayan tanıdıkları ise TurkNet 'e yönlendiriyom. sıkıntı yaşasada mahallede yüz yüze gelmeyince sorun olmuyor :slight_smile:

YAPA her zaman hız düşürmüyor. Bu kadar korkmayın :slight_smile:

1 Beğeni

ben yapanın düşürmesinden az korkuyorum, benim esas korkum yapadaki hızım düşerse vae ye olan geçiş sürecinin zorlu olması ve elimdeki eski vdsl portunu kaybedip ortada kalmak. :slight_smile: ben şu anda yapaya geçersem eğer evimin dibindeki saha dolabından alacaksam neti belki sorun olmayabilir. çünkü vae den de aynı yerden alıyorum. ama yapa ya geçer de saha dolabı devreden çıkıp direk santraldeki turknetin cihazına bağlanırsam işte o zaman kötü. dediğinde haklısın her zaman düşürmüyor ama ben santrale uzak olduğum için büyük ihtimal düşecek :slight_smile:

bir TurkNet kullanıcısı deneyimini yazmış :slight_smile:
“Kısacası;
1.Santral mesafeniz kısa ise ve YAPA var ise TurkNet’ e geçin kaymağını yersiniz.
2.Bulunduğunuz bölgede VAE var ise ve saha dolabı yakınsa TurkNet’ e f/p için geçebilirsiniz.
3.Bulunduğunuz bölgede saha dolabına uzaksanız veya YAPA var ve YAPA’ ya uzaksanız TurkNet’ in yanından bile geçmeyin.”

ben burda 2. kısma giriyorum. 1. kısım olsa hiç durmam yapaya geçerim. esas korktuğum 3. kısım. o dekkelmez inşAllah :slight_smile:

TurkNet 'in saçmalığı! Santraldeki TurkNet abonesine göre YAPA getirmesi.

Tamam YAPA kötü birşey değil ama geçişlerde 600-700metre sınırlaması olması gerekir. Bunun üzerini YAPA ya geçirip tüketiciyi mağdur etmesi.

Dezavantajları ise yıllarca kullandığınız telefon hattı ve Vdsl internetinizi kaybetme olacaktır.

TurkNet bu neden ile gözümden ve gönlümden düşmüştür. Geçiş yapacaklara ise Aman Haa diyorum artık.

2 Beğeni

aynen katılıyorum. hiç fiziki müdahele olmadan eski sisteme ekleseler güzel de. geri dönmeye çalışanları görünce insan korkuyor.