VDSL Pakette ADSL hız alıyorum

Merhabalar, Türk Telekom’da 16mbps adsl paket aboneliğim vardı ve en yüksek 16mbps hız alabileceğimi söylüyordu. TurkNet’te atlyapı sorgulaması yapınca da 40mbps ye kadar hız alabileceğim görünüyordu. Ben de TT aboneliğimin son ayında TurkNet’e geçiş yapmak için başvuru yaptım. Telefondan sesli onayım alınırken şuan altyapım adsl, siz aboneliğimi başlatınca benim hiçbir işlem yapmama gerek kalmadan vdsl portundan direkt olarak vdsl hız mı alacağım diye sorunca evet diye cevap aldım. Bugün aktivasyon işlemi tamamlandı ama hızım halen aynı, modem ayarlarından baktığım zaman DSL Modulasyon Türü: ADSL_2plus olarak görünüyor. Modem: TD-W9970 V3 kurulum yaparken vdsl veya adsl seçimi yapmadan otomatik olarak kurulum yapıyor. Bu durumda ne yapmam gerekli, yardımcı olur musunuz?

Güncelleme: Şuan modemde dsl ışığı yanıyor ama internet bağlantısı kesildi ve modem ayarlarından kontrol etiğimde VDSL olarak güncellenmiş.

destek kaydı açmanız gerekiyor veya paket değişikliği kısmından 35 mbps varsa ona geçiş yapabilirsiniz.


Şuan dsl bağlantısı var bir süre sonra vdsl’e geçti otomatik olarak ama internet yok, bu değerler normal mi?

Sorunun büyük kısmı ortalama 4-5 saat sonra düzeldi. Şuan VDSL bağlantımı aktif bir şekilde kullanabiliyorum ama hızım olması gerekenin yarısı.

Güncel değerlerinizi paylaşabilir misiniz? Bakalım…