VDSL hizmetten Turknet'e geçişte sadece ADSL sunulması

Merhaba, şu anda başka bir operatörün 35 Mbps VDSL hizmetini kullanıyorum. En son zam gelip 105 TL olunca TurkNet’e geçmek istedim ve geçiş icin TurkNet’i aradım. Gigafiber gelecek bölgede olduğumu da öğrendim ve 4 ay 20 tl ödeyecektim kampanya olarak ama geçişi 16 Mbps ADSL olarak yapabileceklerini sonrasında VDSL’e geçirebileceklerini söylediler.

Şimdi anlamadığım şu neden VDSL portumu kaybedip ADSL almam gerekiyor onu anlamadım. TurkNet sitesinde geçiş yaparken port kaybı olmadığı da yazıyordu. Zaten şu an bulunduğum bölgeyi sorgulayınca altyapı bilgisi çıkmıyor, bütün portlar dolu sanırsam. ADSL olarak kabul etsem benim bıraktığım VDSL portu %90 kaybedicem. Neden bu şekilde acaba daha ayrıntılı bilgisi olan var mı? Bu yüzden geçişi iptal etmek zorunda kaldım.

Merhaba, VDSL portu kaybetmeyeceksiniz yani herkese özel bir port var saha dolabında ve bu port üzerinden internet almaktasınız. Saha dolabının içerisini gördüm ve içerisinde her binaya özel şahsi bir port bulunmaktadır. TurkNet’in web sitesi üzerinden alt yapınızı sorgulatınca port yok gözüküyorsa demek ki farklı bir durum var ve ilerleyen süreçte VDSL’ye geçiş yapacaksınız.

Bölgesel bir durum veya TT kalmış. Bütün operatörleri arayın, portunuzun VDSL olma durumunu öğrenin ve TurkNet’i arayın oradan da bilgi alın ve sorgulama sayfalarında VDSL kullandığınız halde “VDSL port var” diyorsa bi tık daha rahatlayabilirsiniz.