Vdsl Hat değerleri ve modem

merhaba iyi akşamlar daha önce zte dualband modem kullanıyordum crc hatalarım çok aşırı oluyordu , hattım ile alakalı herşeyi yaptık kablolamalar değiştirdim, regleti iptal edip ankastre kutusu içindeki bağlantımı direk lokal birleştirdiler ama sorun devam etti. bende en son arkadaşım ile modem değiştirdim acaba modem kaynaklı olabilir mi diye siz kıymetli büyüklerimden ricam hat değerlerime bakabilirmisiniz , ayrıca kafama takılan istatistik kısmında herhangi bir sıkıntı var mı ben o tabloları hiç anlayamadım şuan ekran görüntülerini eklediğim modem huawei modemdir. teşekkür ederim iyi akşamlar


Hat değerlerine baktığımda bu değerlerle sorun yaşamamanız gerekiyor.

HAT DEĞERLERİ ANLATIMI :

  • Yukarı akım hattı hızı : upload (şuan ki aldığın yükleme hızı)
    Aşağı akım hattı hızı : dowload (şuan ki aldığın indirme hızı)
  • Maksimum yukarı akım hızı : upload (DSL kablosunun taşıdığı en yüksek yükleme hızı)
    Maksimum aşağı akım hızı : dowload (DSL kablosunun taşıdığı en yüksek indirme hızı)
  • Yukarı akım gürültü güvenliği katsayısı : upload SNR (Hattın veri aktarım gürültü direnci)
    Aşağı akım gürültü güvenliği katsayısı : dowload SNR (Hattın veri aktarım gürültü direnci)
  • Yukarı akım hat zayıflaması : upload (DSL kablosunun santralle arasındaki uzaklık ve dsl kablosunda sorun olduğuda görülebilir.)
    Aşağı akım hat zayıflaması : dowload (DSL kablosunun santralle arasındaki uzaklık ve dsl kablosunda sorun olduğuda görülebilir.)

SNR düşürdükçe hız yükselir ama crc ve kopmalar meydana gelebilir.
Hat zayıflaması arttıkça hız ve snr düşer sorunun dsl kablonda veya bağlantılarında sorun yaratıyor olabilir.
Modemlerin santrallerdeki cihazlarla uyumluluğuda önemlidir dediğiniz gibi crc yaratabiliyorlar.
En yüksek hız liminiti alamazsın çünkü kopma meydana gelir.

1 Beğeni

cevaplarınız için teşekkürler şimdi lan1 ve lan2 kablolu bağlantımı da aktif etttim gelen paketlerde hiç crc hatası olmaması dikkatimi çekti. crc ler wifi bağlantısında oluşuyormuş hep. şuan modem 13 saatir açık ve son tabloyu size gönderiyorum. benim güzel bir modem almam şart oldu sanırım internet sağlayıcının modemler yetersiz demek ki. evde 6 kişi wifi ile bağlanıyor 2 adet de kablolu kaldırmıyor olabilir. ama şuan nasıl değerler ve modem olarak bana ne önerebilirsiniz. asus ve keenetic olarak araştırdım ben ama sizlerin tecrübelerini önemsiyorum teşekkürler.


Tahhtülü servis sağlayıcıların verdiği modemler kısıtlamalar mevcut olabiliyor o yüzden dışardan bir modem alman veya TürkNetin verdiğini almanız daha iyi olacaktır.

teşekkür ederim bir şey daha öğrenmek istiyorum kablosuz ağ istatistiklerim tablosunda 2.4 ghz wifi bağlantımda bulunan HATALAR/ATILDI sütunları CRC Hatalarımıdır.
kablolu Lan bağlantısında mesela öyle bir hata çıkmamış. bu konuda bilgilendirirseniz çok memnun olacağım.

Wifi üzerinde hatalar bulunması normal olarak karşılanır, sinyal yoluyla veri alıyorsunuz sinyaller diğer cihazların frekanslarıyla karşılaşınca hata çıkıyor olabilir.
Bu kullandığın modemi bende kullanıyorum hız düşmüyor, wifide hatalar bende de aynısını veriyor.

1 Beğeni