Vdsl geçişi sonrası yaşanan sorun

Arkadaşlar merhaba bağlı olduğum saha dolabında vdsl port olduğu için geçiş talebinde bulundum ve geçişim tamamlandı. Geçiş yapıldığı andan itibaren internet yok. Sifirdan kurulum da yaptım ancak çözüm bulamadım. Kabloyu kontrol edin yazıyor. Herhangi bir fikri olan var mıdır?

Kabloyu VDSL porta takmayı unutmuşlar herhalde :smiley:

Anlamadim ben de. Destege yazdım sıfırdan kurulum yapın dediler. Yaptım. Ama dediğiniz gibi kablo hiç porta bağlı değil gibi. Bulunduğum bölgede çalışma var yazıyor ama çalışma varken adsl de internet kullanıyordum. Su an bu şekilde kaldım.

Keenetic Web - İnternet - VDSL/ADSL Bağlantısı - DSL Teknolojisi bu kısımda ne gözüküyor ADSL mi VDSL mi?

Vdsl yazıyor. Mantıken vdsl porta bağlı olmasam burada vdsl görünmez degil mi?


Dsl teknolojisini şimdilik oto ya alın, hattınıza gelen sinyale göre modem buluşur. Adsl se adsl, VDSL se vdsl. Sinyal gelmiyorsa buluşmaz zaten.

Fiziksel port değişikliği gerekiyor olabilir bu yüzden DSL sinyali kesilmiş olabilir.

Oto moda alıp bekliyorum zaten başka yapacak bir şey de kalmadı. Hsonu fiziksel müdahale yapıyor mu saha ekipleri acaba

Cumartesi çalışıyorlar diye biliyorum

İlk olarak modemi prizden çıkart sonra bağlı olan telefon kablosunu çıkart ve prize takılı olan kabloyu da çıkar ardından kabloyu modeme ve telefon prizine tak sonra modemin fişini tak ve modemi aç.
Karışık oldu gibi:
Telefon kablosunu çıkart ve tekrardan yerine takmayı dene.

Ctesi çalışıyorsalar güzel. Modemden kabloyu çıkarıp taktim denedim ama bu benimle ilgili bir şey değil gibi zaten. Sonucu buraya yazarım yine

1 Beğeni

Aynı sorunu 20 gündür yaşıyorum Allah sana yardım etsin kardeşim inşallah gelitrler beni oyalıyolar sadece

Kendi açtığınız konudan takip ediyordum sizin durumu. Çünkü bu yazdığınız cümle aynen benim icin de geçerli

“Ettim zatne şöyle bi dueum var benim internetim VDSL geçişiniz tamamlandı dediği an gitti öyle birşey olsa daha önceden giderdi”

Vdsl geçiş tamamlandi dediği an net gitti. Benim teknik bilgiler kısmı da ayni sizin gibi. (TurkNet programindaki). TurkNet programinda ana sayfada çalışma vs uyarısi var mi?

Kardeşim çözdülğ benim hemen size de yardımcı olayım sizin kutunuza bağlantı yaparken VDSL bağlantı yapılmıyor sadece adsl giriş yapıyolar dolayısıyla kesılıyor ekipler sizi arayınca adsl ile çalıştığını VDSL de kesildiğini söyleyince hallediyolar ben kullanıyorum artık

Böyle bir şey olduğu çok belliydi zaten. Ben de bu şekilde bilgi vereyim. Çünkü dediğiniz gibi ayni saha dolabinda olup adsl kullananlarda da sorun yok. Teşekkür ederim size. Tabi açtığım kayda 1 gun geçmesine rağmen cevap vermediler o ayri. Buradan yardımcı olabilecek biri varsa yardım rica ederim.