Vdsl Fiber Geçiş Hakkında

Merhabalar 1 hafta içerisinde binamıza fiber kablo çekip, kutu takılıp bugünde aktif edildi sistemde sorguladığımda fiber olarak görülmektedir. Fakat dairelere kadar kablo çekimi yapılmadı geçiş işlemi başlatırsam kabloları türk telekom ekibimi çekiyor ve geçiş süreci tahmini ne kadar sürüyor?

1 Beğeni

Merhaba,

Geçiş işlemi 2-6 iş günü ortalamasında sürmektedir. Duvar delinmesi, sıva altı gibi durumlar yoksa kabloyu TT ekipleri çeker fakat daire içerisine kabloyu saydığım nedenlerden dolayı çekemezlerse bir elektrikçi yardımıyla çekmeniz gerekecektir.

Kablo çekimi sonrası ekipler tekrar adrese gelerek modem aktivasyon işlemlerini gerçekleştirirler.

Merhabalar,

Bilgilendirme teşekkür ederim bina ne yazık ki eski olduğu için delme işlemi olacaktır. Kutuyu takan abiye sorduğumda doğalgaz borularını delerek çıkartırlar dedi. Bu işlemi kendilerinden internet hizmeti almadığımız için mi gerçekleştirmiryolar?

Bir başka ISS’ın süreçlerini yorumlamam doğru olmaz ama bildiğim kadarıyla kendi abonelerinde de benzer süreci uyguluyorlar.

Bahsettiğiniz süreç işin kabası olduğundan dolayı bu işi ekipler yapmıyor. Ekibin anlattığı kadarıyla bu işi sizin yapmanız gerektiğini yorumluyorum. Başvurusu öncesi fiber kabloyu daire içine çekmeniz sürecinizi kısaltacaktır.

Tamamdır o zaman ama şöyle bir sorun daha bulunuyor fiber kablo bırakmadılar dairelere kadar çekmemiz için

Her katın apartman boşluğuna halka halinde o katta kaç daire varsa bırakıyor olmaları lazım. Eğer bırakmadılarsa başvurduğunuzda kablo çekim işlemini yaparlar, siz de bir elektrikçi yardımıyla daire içine alırsınız.

tamamdır hocam teşekkürler.