VDSL eziyeti

selamlar öncelikle,
kullandığım VDSL hizmeti geçen yıla göre kıyasla çok düştü bu konuda bir kaç defa OİM den kayıt açtım ama bir çözüm bulamadım. hatta en son bugün açtığım kayıtta hattımda güncelleme yapıldı fakat download da bir değişiklik olmamasına rağmen 15 Mpbs upload hızım (çok mutlu olduğum birşeydi) yine 8 Mpbs e düştü malesef. ne yapacağım nereye başvuracağım bilmiyorum. TT altyapısı üzerinden kullandığım için telekom ile direk görüşemiyorum zaten ilgilenmiyorlar.
80 - 85 mpbs hızım şuan 60 download 8 upload olarak kaldı. fikirlerinize açığım farklı bir ISS bile olabilir. teşekkürler.

Öncelikle merhabalar. Bakır alt yapılarda hız düşümleri biraz kaçınılmaz olabiliyor. Upload meselesi ise farklı firmalarda da durum aynı. Tt profilleri güncellemesi gerekiyor.

Merhaba, 30 hazirana kadar bütün firmaların geçiş yapması zorunlu olacaktır. Yavaş yavaş geçişler yapılıyor. Tekrardan destek kaydı açabilirsiniz.

1 Beğeni

@BlackOwL selamlar sabah destek kaydını açmadan önce upload hızım 15 mpbs di. kayıttan sonra hattımda güncelleme yapıldı dendi ve sonra baktığımda 8 mpbs düştü. sanırım tt profilinde zaten güncelleme yapılmıştır yoksa zaten 15 hiç alamazdım herhalde diye düşünüyorum

Destek kaydınız açıkmı şuanda

1 Beğeni

evet doğrudur açık şuanda aranmaya bekliyorum

Maalesef tüm firmalarda böyle. Netspeed vs dahil. Hız profilleri güncellenmemiş sanırım. Çünkü tanımlama o bölgede ki herkese bir anda yapıldı. Bizzat en yakın arkadaşım yaşıyor aynı durumu. Farklı forumlarda da bir çok kişi de aynı sorun olduğunu okudum.

Merhabalar, aranmanız yönünde ilgili birimimize bilgi verdim. Upload yükseltme talebi ve sık sık kopma sorunun çözüme ulaştırılması için uzmanlarımız gerekli işlemleri sağlıyorlar. Yerleşik operatör tarafından gelecek olan bildirim doğrultusunda uzmanlarımız sizinle iletişime geçerek yardımcı olacaktır.

4 Beğeni


Benim daha düşmemiş düşmez umarım

Hat değerlerine bakmak lazım ya hat zayıflaması yüksektir yada dolapta aboneler full çeker hale gelmiştir. Normalde malum telekom o dolapların kapasitesini 192 portlu bir dslam varsa herkese 50 mbps olacak şekilde ayarlıyor.

Sizin hatta sorun yoksa dolap kapasitesi dolmaya yaklaşmıştır.