Vae Kapali, Durum Offline sorunu

Merhaba arkadaşlar bugün modem arızalandı. İnternet den Keenetic omni siparişi verdim. Oda 2 3 güne anca gelir ama TurkNet uygulamadan baktığımda vae kapali durum offline gözüküyor. Modem kapalı dahi olsa VAE açık falan demesi gerekmiyor mu ? Yoksa modem kapalı olunca komple böyle demesi normal mi ? Fotoğrafda ki gibi ? Durum normal mi , yoksa hat da bir problem mi var ekstra ?

Yapa da iseniz vae kapalı yazar. Offline durumu da modem kapalı veya bağlı değil iken görünür.

1 Beğeni

Şuan sorun hatta gibi görünüyor , muhtemelen ttkom saha dolabinda port takılı değil veya sinyal verilmemis gibi duruyor … Bende Vae kapali olduğu oldu bi kac sefer elektrik gidp geldiginde internet gelmeyip fiziksel hat vae kapali olarak gözüküyordu , çözümü oimden ariza kaydi olusturup ttkomun kontrol etmesi …

Hayır yapa da değilim TT altyapısın dan alıyorum neti. Modem pazartesi gelecek elime. Offline demesini tamam anlarım da var niye kapalı gözüküyor onu anlamadım. En azından o açık gözükür herhalde. SİMDİ arıza kaydı acicam bu durumu anlatasiya modem gelir.

Ariza kaydi olusturun otomatik olarak dsl yanmiyor diye olusur zaten ttkoma otomatik olarak sistem iletir ve ttkom incelemeye alır , Vae nin kapalı olması ttkom altyapisinda sorun olduğunun işareti eğer o gelmezse zaten yeni gelen modem de çalışmaz


Bu şekilde zaten müşteri temsilcisi olaya dahil olmadan sistem otomatik işliyor

Şimdi bir modem buldum idarelik, yarın anca deneyebilirim. Bazen vae Kapali gözükse de netim oluyordu benim. Belki sistemseldir. Yarın denerim olmadı arıza kaydı açarız hemen. Bıktım burda ki TT ekiplerin den gelirler portumu değişirler. Bunun yüzünden hızım düşer. Kayıt açarız TT ekipleri iç tesisat der. Yerinde ekip isteriz TurkNet den gelirler sizde sorun yok derler TT gelir yapar gider. Hep uğraştırıyorlar. Dovecem en son ekibin birini.

Valla haklısınız ama öbür türlü dürtmessen bunlari bekler durursunuz ben bunu anladim bu zamana kadar

1 Beğeni

Modeminiz mi yok? Ee o Zaman normal bir durum. Hattın fiziksel durumu açık yazıyor gördüğünüz gibi. Sinyal modem ile buluşunca açık olur :+1: