Vaat Edilen Hızı Alamadım

Yeni aboneyim. 75 özgür iletişim kullanıyorum. Üye olmadan önce altyapı hız ölçümünde 62mbps alabileceğim öngörülüyordu. Ancak bugün kablolu ölçtüm 17 mbps geliyor. Bu arada dün türknetten aradılar 45 mbps gözüküyor memnun musunuz dediler ben de kablolu hız testi yaptıktan sonra memnun kalmazsam arza kaydı oluşturacağımı söyledim.62 beklerken 45 demeleri bir yana 45i bile alamıyorum. Bu altyapıyla ttnetten daha önce 50mbps almıştım, 3 yıl önce galiba. zamanla altyapı mı kötüleşti? Ayrıca wirelessla maksimum hız alabilmek için tplink archer c80 router almıştım, laptop 5ghz desteklemiyordu ona da hızı iyi seviyede alabilmek için ise tplink t3u usb wlan adaptörünü takviye aldım ancak maksimum 20mbps görüyorum :frowning:

Evet zamanla açıkta ek veya bağlantı noktası varsa bu mümkün. Aynı şekilde spliter kullanıyor iseniz onun bozulabilme ihtimali de söz konusu. Hat değerlerine baktığımızda ise sanki doğru göstermiyor gibi görünüyor. Eğer biliyor iseniz modeme son firmware yüklemesini yapıp modemi fabrika ayarlarına geri döndürüp tekrar kurulum yapın. Bu işlemleri bilmiyor iseniz modeme gelen DSL kablosunu kontrol edin kırılma ezilme gibi bir durum var mı diye? Farklı siteler üzerinden altyapı sorgusu yaptığınız Zaman aşağı yukarı alabileceğiniz hızı görürsünüz. Bu kontrolleri yapıp yine bir sonuca ulaşamaz iseniz modem buluşması gereken hızda buluşmuyor başlığı altında bir Destek kaydı oluşturun.

1 Beğeni

Çok kötü hale gelmiş mümkünse ankastreden ölçüm yapın.

1 Beğeni

Nereden anlaşılıyor kötü hale geldiği?

Bugün TurkNet 15 dk aralıklarla 3 hız testini tam ekran şeklinde göndermemi istedi ancak online işlemlerden dosya seç kısmında dosyamı seçip yükledikten sonra göndere basıyorum yazı gidiyor resim yok oluyor. Link kabul etmiyorlar, işimin gücümün arasında bunu yaptırıyorlar. Sanki yalan atıyoruz. Ne png ne de jpg gönderilmiyor. Yeni dsl kablosu ve ethernet kablosuyla denedim aynı kablolu max 32 geldi upload felaket zaten 0.4 2yıl önce önce 4mbps alabiliyordum. TurkNet 'te 62 alabileceğimi söylüyor. Bu işin içinden nasıl çıkıcam.

Fotoğrafı seçtiyseniz eğer siz göremiyorsunuz ama iletiliyor.

1 Beğeni

Öyle ise dedikleri gibi 15dk aralıklarla göndereyim.

1 Beğeni

Evet 15 dakika aralıklarla kablolu test sonuçlarınızı Temsilciye iletebilirsiniz.

1 Beğeni

Hat zayıflamasına baktığında değer yükse ise kötü, değer düşük iyi demektir.

1 Beğeni

Hat zayıflamasına baktığımızda Download düşük 7 küsür, upload ise 100ü geçmiş durumda. İkisi arasında bu kadar fark olması normal mi? 7 ise down hızımın iyi olması gerekmez mi?

Sizin sorununuz yüksek ihtimal iç tesisattan dolayı çıkacak. Ankastreden bi test yaparlarsa sorunun kaynağı kesinleşir.

3 Beğeni

Teşekkürler ben de öyle düşünüyorum.

1 Beğeni

Dsl kablosunu başka odada denedim, hız yine dengesiz ve yerlerde nadir de olsa 30 çıktığı oluyor ancak genel olarak 13-19 arası. İç tesisatta ne gibi değişiklikler yapılabilir. İç tesisattan kasıt dsl kablosunu taktığımız yer mi? Öyle ise farklı odada farklı sonuç alınması gerekmez mi? Tam olarak neyin değişmesi gerekli?

İki ayrı odada dsl kablosunun olması bile sorun teşkil edebilir. Daireye giren ilk DSL kablosunu olduğu odada bağlantı yapın. Diğer odaya geçen bağlantıyı iptal edin veya ettirin. Kontrol etmeniz gereken yerler önce modeme bağlı olan DSL kablosu, priz ile bağlantı sağlanıyor ise prizin kendisi ve prizin bağlı olduğu bağlantı noktası (buat) Buradaki kontrolleri gözle ve elle yapın. Yine bir çözüm bulamaz iseniz yine mahallenin elektrikçisi yardımı ile hattınızı kontrol ettirebilirsiniz veya destek kaydınıza ücreti karşılığında yerinde destek ekibi talep ediyorum şeklinde yazıp destek alabilirsiniz.

5 Beğeni

Destek talebimde gönderdiğim hız ölçümleri müşteri temsilcisi tarafından network birimine iletilmiş. Dönüş yapılacakmış. Muhtemelen yerinde destek talep edeceğim. Bundan sonrası beni aşıyor açıkçası daha da beter etmeyeyim olan interneti. Teşekkürler.

1 Beğeni

İç tesisat denilen olay TT’nin binaya koyduğu kutudan (ankastre) sizin evinize modeme kadar gelen kısım örneğin 5.ci kattasınız TR’de binalarda kat yüksekliği 3.5m minimum hiç yoktan 20metrelik bir kablo demek oluyor buda

1 Beğeni

Bu cat6 kablosu veya daha eski versiyonu dedikleri şey mi ankastreden benim evdeki dsl bağlantısına kadar gelen? Sorun muhtemelen burada mıdır?

Evet o. @ModeratriX 'in dediği gibi mahalle elektrikçisi yardımcı olur size bu konuda bi baktırın ankastreden daireye kadar olan kısımdaki kayıp durumuna , sıkıntı bu kısımda ise kabloyu yenilersiniz ucuza kaçıp pişman olmayın, hiç yoktan ortalama bi cat6 çektirin. Kabloyu tek parça çekmeleri iyi olacaktır gelecekte ek olan kısımlar sıkıntı yaratabilir

2 Beğeni

TurkNet ekibine ücreti dahilinde yaptırsam daha iyi olmaz mı? Elektrikçiler de yapar ama güvenemiyoruz herkese. Bir de bu cat6 kablosu binada duvarların içinden geçiyorsa, yenisi için duvarlar fln mı yıkılıyor, yoksa dışarıdan mı çekiliyor?

TurkNet ekibi varsa oda olur bina çok eski değilse kırmaya falan gerek olmaz kılavuz yardımıyla kanallardan çekerler tahminen

2 Beğeni