Vaadedilen Hızı Alamıyorum

İyi günler arkadaşlar. TurkNet 'e arkadaş tavsiyesi ile geçtim. Telefonda 64mgpsle kadar hız alabileçeğim söylendi. Şuanda 40 mgps e kadar hız alabiliyorum. online işlemlere destek talebinde bulundum. Türktelekoma ilettiler. 2 kere binaya kadar gelmişler bakmışlar. 4-5 gün oldu daha bir gelişme yok. Modemiin tplink td-w9970v3 türktelekom’un modemi. Modem ayarlarından çok anlayan biri değilim sıkıntı nerden kaynaklandığını söylemediler.


Sıkıntı modemde olabilir mi dışı saramış vaziyette.

destek ekibi 2 gündür öğlen ve akşam bu mesajı atıyor. ama bi gelişme yok.
‘‘Hız sorununuzun takibini sağlamaktayım. Ekiplerin son kontrolleri tamamlayıp tarafımıza bilgi iletmelerini beklemekteyiz. Gelişmeleri sizinle paylaşıyor olacağım.İyi günler dilerim.’’

Destek Numarası

48790414

Hocam modeme gelen kabloyu da kontrol edin ek falan varsa kaldırın hat zayıflaması fazla görünüyor

Hocam ek var. Kablo uzunluğu da yeterli eki iptal etmek için uç aparatını takacak aparatsız çözüm var mı_

En temizi ankastreden modeme sıfırdan cat 6 kablo çekmek

Hat kablosu çok kötü görünüyor .

ekten sonraki kabloyu söküp başka ek yaptım elimde aparat olmadığı için.

SNR margin yükselirken diğerleri düştü.

1 Beğeni

Kopma yaşanmaması için otomatik Snr 8 olarak belirlenir.
Modemi kapatıp açınca
kapasite düşmüştü zaten normal değerler şuanda . Otomatik kopmadan koruyor

Hat zayıflamasından dolayı böyle

1 Beğeni

Merhaba @05ahmet, açmış olduğunuz destek kaydını arkadaşlarıma iletiyorum. Arka planda hizmetinizi ve hat detaylarınızı kontrol ederek süreç tamamlandığında size net bir cevap vereceğiz.

1 Beğeni

Modemi kapatıp acılınca hız düsmesi yasiyorum ama hiz geri yükselmiyor 75 mbps hız alirken kapatıp acarsam 55 aliyorum ve artik ne zaman modem isterse 75 alabiliyorum tekrar yüksek değerler alabilmesi icin belirli bir gün açık kalmasi mi gerekiyor?

Onu bende yaşıyordum kabloyu değişince sabitleşti. Kablonun yalıtımı kötüyse yapabiliyor. Cat 6 FTP bir kablo kullanmak daha iyi olur. Kablonun taşıyacağı kapasiteyi yavaştan açılmaya başlayınca hız yükseliyor olabilir veya kablolar tam temas etmiyor olabilir. Ekleri Yak 1 le kapatmak daha iyidir. Pahalı kablolar diyorsunuz aslında parasına hak eden kablolar.

Başka kişiler aynı dolap üzerinden kullanıyorsa onlarda yapabilir. Belli olmaz varsayımda bulunuyorum.

Ankastreden Cat6 Kablo Çekerseniz Sorun Düzelir

cat6 kablo nasıl çekebilirim yada çektirebilirim ankastreden ? daha önce ankastre dolabından ölçüm yapmıştı TT ekipleri ankastrede 58 iken modemde 55 gibi büyük bir kayıp yoktu cat6 kabloya gerek var mı sizce ?

Turktelekom ekipleri ankastre dolabından ölçüm yaptığında da hemen hemen aynı hızlar çıkmıştı modem ile. cat6 kablo çeksem yavaştan hız yükselmeye başlıyor derken modem sürekli açık kaldığı sürece mi yoksa kapatıp açmak gerekiyor mu ? ve nasıl cat6 kablo çektirebilirim.

1 Beğeni

Bu konu 7 gün sonunda konu otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.