Merhaba, oyunlarda hep paket kaybına uğruyorum ve çok yüksek ping alıyorum özellikle FIFA’da ping 50 den sürekli 400’lere 800’lere fırlıyor ve oyun deneyimimi çok kötü etkiliyor. Biraz sorunu araştırmaya baktığımda ise upload hızımın 15’e çıktığını gördüm. Normalde upload hız artışına sevinilmesi gerekirken ben sevinemedim çünkü hız testinde upload pingim 200 ve paket kaybı sorunumun bundan dolayı olduğunu düşünüyorum. Nasıl çözeriz bu işi? Ya da sebebi başka ne olabilir?
Sorun hala devam ediyor.
Merhaba,
• Uzun yıllar boyunca kullandığınız eski modemler internet hızınızı yavaşlatabilir paket kaybına neden olabilir.
• Modeminiz çok ısındığı taktirde sinyal sorunlarına yol açabilir paket kaybına sebebiyet verebilir.
• Kablolarınız da yıpranma var mı diye kontrol sağlayınız büyük bir ihtimalle yıpranma vardır hem ankastraden modeme gelen hemde bilgisayara gelen kablolarınızı değiştiriniz.
Modem arayüzünde DSL paket kaybı görünmüyor, anlattıklarınız zaman kaybı. Bunun için QoS ayarları yapabilirsiniz, oyun oynadığınız bilgisayarın öncelik derecesini yüksek tutun. Oyun oynarken mükemmel şekilde kullanmak isterseniz kullandığınız yönlendiricide SQM QoS desteği olmalı.
Ya upload herkesde yükseldi bizde olmadı Drahmizm temmuz başına kadar olur diyodun ama tık yok inş unutulmadık