Upload iyi ama download hızı düşük

Önceki konuda bir hata yaparak modemin modelini yanlış yazmışım, modemim VDSL destekliyor, modeli HG658c V2. O konu kilitlendiği için düzenleme yapamadım, linkini buraya bırakıyorum: Upload hızlı ama download düşük

Hocam modeminize gereken hız ulaşıyor zaten. Mümkünse kablolu bir biçimde test yapın. Kablosuz yapılan testler modeme, uzaklığa göre değişebilir.

Testlerimin tamamını kablolu yapıyorum hocam. Benden kaynaklı bir problem olmadığına adımdan daha çok eminim.

Bilemiyorum hocam. Modem arayüzünde paket hızınız yazmasa TurkNet kaynaklı sorun olurdu. Hat değerleriniz normaldi. Kablo, modem, cihaz üçlemesinde sorun olabileceğini düşünüyorum ben.
Modem ve hız sizin sorununuza benzer.

Modemin yanında Wifi ile başka cihazla test yaptığımda kablolu test sonuçlarının aynısını alıyorum. Destek kaydında bunların hepsini belirttim ancak 16 gündür evime elinde herhangi bir test cihazıyla, yedek modemle bir TurkNet veya herhangi bir şirketin çalışanı yönlendirilmedi.

Hocam zaten eve kadar gelip kimse bakmıyor. TT saha ekibi gelip en fazla ankastreden ölçüm yapıyor. Paket hızı oraya ulaşıyorsa iç tesisat sorunlu diyip gidiyorlar. Sizin iç tesisatta da sorun yok. Modeme gelen hız normal haliyle ankastreye gelen hız da normal olacaktır. Siz yine de mümkünse farklı bir modem ve kablo deneyin. Umarım sorununuz çözülür.

Ev telefonunuz varsa, VDSL splitter kullandığınızdan emin olun.

Güncelleme: Sorunum hala devam ediyor. Hiçbir gelişme sağlanamadı.İnternetin yavaş olmasının yanı sıra artık sık sık bağlantı kopma sorunları da yaşıyorum. TurkNet’in dediğine göre Türk Telekom ısrarla altyapıda sorun olmadığını söylüyor ve işlem yapmıyormuş.