Upload Hızım Öncekine Göre Düşük

Arkadaşlar Merhaba, Daha önceden Download hızım 8-9 Mbps arasında idi ama 5-7 Mbps arasına düştü, 1.0-1.3 Mbps olan Upload hızım 0.4-.06 Mbps düştü. Destek kaydı açtım hızınızı 10.5 Mbps ye çıkardık dediler. Şu an hız testi yaptığımda 8-9Mbps arasında Dow geliyor ama Upload hala aynı. Destekten yazdım tekrar ama cevap gelmedi. Ne önerirsiniz. Modem hat değerlerini fotoğraf olarak koyacağım.

Modem: Asus DSL Ac-51
Hız Testi Kablolu Yapılmıştır, Pc den başka bağlı cihaz yoktu. Elimde farklı zamanlarda alınmış 4 adet hız testi sonucu var. Ben buraya kalabalık olmasın diye sadece bir tanesini yükleyeceğim.


Teknik Bilgiler

Merhaba, hattınız da zayıflama mevcut. CRC hataları 3 saat’lik bir zaman dilimin de fazla. Önerim Ek, dsl prizi, splitter kullanmayın. ankastre ve kablo, kablo bağlantısı ölçümü yaptırın elektrikçi yardımıyla. Şu anda hız testiniz 8-9mb’i almak normal. Çünkü hattınız da zayıflamadan dolayı mevcut ve max kullanım 10mb olarak belirlenmiş. Saha dolabınız kaç metre?

3 Beğeni

Splitter veya bir ek yok, yalın internet kullanmaktayım. Santral/saha dolabı mesafesi 1428 metre.

O mesafeye göre değerlerin iyi. Günümüz de maalesef yeterli değil. Kısaca elden birşey gelmiyor. Belki iç tesisat değişikliği ile değerler de minimalist bir fark olabilir ama genelini düzeltmez bu değerlerin sonuçlarını.

1 Beğeni

Peki eskiden 1.0-1.3Mbps aldığım Upload hızım şu an yarı yarıya düşmüş durumda(0.4-0.6). Bunu nasıl halledeceğiz. TurkNet’in bir şeyler yapmasını bekleyeceğiz herhalde.

Elektrikçi ile İç tesisat kontrolü yapın. Ankastre de bir sorun yok ise mevcut kablonuzu CAT6 23AWG Nexans, Reçber, Erse markalı kablolar ile değiştirmenizi öneririm. Bu şekil de az da olsa düzelebilir değerler ama saha mesafesinden dolayı kalıcı bir çözüm olamaz.

ADSL de upload hızınızın 1.3 olma ihtimali yok. Daha öncesinde yapa dan hizmet alıyor iseniz belki mümkündür ama adsl de bu upload verilmiyor

1 Beğeni

Evet Yapa’da steam de 1.3 Upload gördüm. ama şu anda max 0.7Mbps veriyor. Bakalım bu hız sorunu çözüldükten sonra tekrar dan yapa ya geçiş talebi oluşturacağım.

1 Beğeni