Twitch yayınları izlerken sürekli donuyor

Merhaba arkadaşlar twitch üzerinden yayın izlerken yayında sürekli donmalar meydana geliyor yüksek seviye kalitelerde fakat internetim 50mbps ve speedtest yaparken 30-38 ping ve 45-47mbps hız alıyorum normal şartlarda hiçbirşekilde donmaması lazım zaten değerleri aşağıda görüyorsunuz donmasının sebebi hat zayıflaması ya da başka birşey olduğunu düşünüyorum çünkü oturduğum apartman’ın iç tesisatı sıkıntılı olduğu için aşağıdan yukarıya bağımsız olarak yaklaşık 40-45m cat6 kablo çektirdim. Bilgilerini benimle paylaşacak kişilere de şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar.
Adsız

Değerleriniz normal gibi ama upload da zayıflama yüksek. Acaba kablolamada bir sıkıntı olabilir mi ? Yeni kablo çekmenize rağmen upload için zayıflama yüksek yani.
Release WinMTR (Redux) v1.00 · White-Tiger/WinMTR · GitHub burada programı indirerek twitch.com adresine ölçüm yapın .

doğru mu kullandım bilmiyorum fakat nr5’te düşüş var diğerlerine göre Screenshot_1

1 Beğeni

O kadarlık kayıptan çok bişey olacağını sanmıyorum. Bilgisayarınızda Qos tarzı programlar var mı? Geçen gün bende anakartın sitesinde bulunan realtek dragon adlı uygulamayı indirdim ve belli zamanlarda discord ve csgo da yüksek ping sorunu yaşıyordum. Birde modem arayüzünde, eğer ipv6 açıksa kapatıp deneyin. Birde sadece Twitch te mi oluyor YouTube canlı yayın izlerken olmuyor mu?

1 Beğeni

Bu donma sonrasında artık oyunlarda da ani olarak ping yükselmesi yaşıyorum son çare olarak format atabilirim belkide dediğiniz gibi uygulamalarda ya da yazılımsal birşey olabilir çünkü bu cat6 çektiğimizden beri ilk defa oluyor ayrıca Youtube üzerinden yayın izlerken Twitch’e göre nispeten çok daha az donma (aynı kalitedeki yayınlar üzerinden kontrol ettim).

1 Beğeni

hocam ben kablolamadan olduğunu düşünüyorum ama siz format atacaksanız, attıktan sonra tekrar deneyin.

Bendede VDSL altyapıda yayınlar çok donuyordu. Source olarak izleyemiyordum ne olursa olsun. 3 farklı altyapı ve 2 farklı ISS ile test yaptığımda büyük ihtimal VDSL ve hat zayıflaması ile alakalı bu durum.

Aktif:
Kablonet 100 mbit = Donma yok
TurkNet 75 mbit VDSL (VAE) = nadiren source kasıyor
TurkNet Gigafiber = Donma yok.

De-aktif:
TurkNet 35 mbit VDSL (YAPA)= Source izlenmiyordu

FrankerFaceZ indirip stream statları kontrol edin. Frame drop, bitrate veya buffer kısımlarını.
kablonet100

Buffer yetişemiyor ise internet hızınız veya packet loss sebebi ile donuyordur.
Buffer yetişemiyor ise Low latency veya düşük gecikmeyi kapatıp bir bakın.

Merhaba, hat değerlerinizi inceledim fakat upload kısmında hat zayıflamanız 20’ye yakın. Bu sorun bilgisayarınız ile alakalı bir durum olmayabilir yani format atmanıza gerek yok.

Modeminizi bilgisayarınıza bağlayıp nPerf web sitesi üzerinden hız testi yapıp sonucu bizimle paylaşır mısınız?

şuanki hızım bu şekilde bu droplar her zaman olmuyor ve bazen çok şiddetli bazen de çok az şekilde Screenshot by Lightshot

santral’e olan uzaklığınız ne kadar acaba?

Screenshot by Lightshot bunu yorumlar mısınız rica etsem emin olmak için çünkü sanırım buffer yetişemiyor

o konuda bilgim yok fakat santral’in ismini biliyorum nasıl öğrenebilirim?

Örneğin, xxxx(Source) değilde 720p/60fps dediğinizde donuyor mu?
image

Doğal olarak internet hızınıza göre donmaması gerekiyor ki bendede yukarıdaki yazdığım abonelikler mevcut ve sadece belirttiklerimde problem oluyor.
Paket kaybı veya modemdeki hatalar yüzünden buffer yapıyor olabilir. Bendede sadece Twitch’te oluyordu ve moralinizi bozmak gibi olmasın ama çözemedim lanetler okudum. (720p izliyorum…)

Siz,

  1. DNS adresi değiştirmeyi
  2. Ağ iyileştirme programı kullanıyorsanız (killer wifi, msi vs) kaldırmayı
  3. VPN ile test etmeyi (mutlaka test edin)
  4. Düşük gecikmeyi kapatmayı (daha az donar, buffer dolması donmama şansınızı yükselir)
  5. Başka browser ile test etmeyi (örn Firefox, Opera/Opera GX, Brave)
  6. Telefonlarda da durum aynı mı diye test etmeyi

deneyebilirsiniz.

1 Beğeni

720p/60fps te düşüş kesinlikle çok daha az 1080p/60’a göre fakat kalitesiz de sarmıyor normalde public dns kullanıyordum 8888/8844 olan onu da kapatıp denedim bir işe yaramadı cmd üzerinden res falan attım çözüm bulamadım bu derece bi sıkıntı yaratacak uygulama kullanmadım sizlerin yorumuna bakıcak olursam aklıma geri kalan tek bir şey düşünüyorum o da ben modlanmış daha doğrusu özelleştirilmiş windows kullanıyorum performans açısından daha tatmin edici olsun diye ve bu windowsta diğerlerine göre çoğu hizmetler kapalı ve sınırlandırılmış durumda acaba bunlar neden olabilir mi diye düşünüyorum çünkü bu durumu genel olarak bazen yaşıyorum aslında hep yaşadığım birşey değil uygun bi zamanda format deneyebilirim sanırım çünkü ben iç tesisat’ta sorun olduğunu düşünüyordum fakat ondan önce modeme komple reset (kapat aç değil) atmakta çözüm bulur muyum acaba sanmıyorum ama önerir misiniz?

En kolay işlem olan bu seçenekten başlayabilirsiniz. Fabrika ayarlarına dönüp tekrar kurulum yapın bir deneyin en fazla 10 dk nızı alacaktır.

1 Beğeni

1.1.1.1
9.9.9.9 şeklinde bir değişiklik yapabilirsiniz.

DNS değiştiridkten sonra CMD yi açıp

ipconfig /flushdns

uygulayın.

Bazı windows servisleri doğası gereği telemetry veri gönderse de bazı servisler için çalışması gerekli. Bunu başka bir cihaz ile test ederseniz problem olup olmadığını ancak öyle anlayabilirsiniz. Telefon, TV, konsol, başka bir bilgisayar veya virtual machine ile test etmenizi öneriyorum en azından sorunu daraltmak açısından.

İlk bunu denemek daha kolaydır tabii. Benim gibi bir ton ayar yoksa modemde kaybedecek bir şeyiniz yok.

Açılan video oynatıcıyı denediniz mi? Bende sorunu o çözüyor.

Onu denemedim fakat dün modemi kapatıp açtım donmalar yüksek derece gitti son zamanlarda hiç olmamaya başladı sonra bir de format atma gereği duydum şimdilik donma vs yaşamıyorum uzun kullanımı bilemiyorum umarım tekrardan gelmez baş belası herkese de teşekkür ederim yardımcı oldunuz elinizden geldiğince TurkNet kalpppp <3

3 Beğeni