Twitch oyun yayını için kaç bit verilmesi gerekir

ben twitch de oyun yayını açıyorum 4000 bit veriyorum ama yine ping artışı var bunu nasıl düzeltirim kaç bitrate gerekli 960p için

8 mbps upload hızınız varsa onu 720 p de 3000 bit ile açmanız gerekir. Eğer herhangi bir sorun yaşamazsanız yavaş yavaş upload artırabilirsiniz.

yaşıyorum ping konusunda çok düşüyor bit hızıda 4000 ise 870 bit 1000 bit falan oluyor

Merhaba, ben genelde 8 MBPS upload kullanan yayıncılara 3000-3500 bitrate öneriyorum ve gayet sorunsuz yayın yapabiliyorlar.

onuda denedim yine ping baya dalgalı düşüşler yaşıyorum

İnternet hızınızı, pinginizi ve vdsl mi fiber mi kullandığınızı bilmiyorum. Fakat muhtemelen çok ciddi bufferbloat sorunu yaşıyorsunuz. Modeminizde Qos özelliği varsa bunu kullanmak işinizi görebilir diye tahmin ediyorum. Ben videoda anlatılanları kendime uyarlayarak yaptım. Mükemmel sonuç elde ettim. Şöyle bir deneme yaptım; Gfn’de pingim ortalama 10. Upload yaparken ne olacak diye bir denedim. Haliyle 100 ve üzeri bir ping değerine ulaştım. Kalıcı şekilde oralarda dolandı. Sonrasında asus modemimde Qos özelliğini devreye aldım. Speedtest sonucunda elde ettiğim hızımdan 10 mbps (testte 80), upload hızımdan da 1 mbps düşürerek (testte 8) Qos kısmına girdim. Yani 70/7 şeklinde girdim. Birkaç deneme sonrasında bu değerlerin en optimum sonucu verdiğini gördüm ve bunda karar kıldım. Sonrasında tekrar geforce now’da oyun oynarken upload yaptım. Pingim 16’yı geçmedi. Doya doya yayın yapılabilir durumda yani. Vdsl kullanıyorum bu arada. Umarım sizin de işinize yarar.

Sabah denerim