Merhaba,
Yıllardır TürkNet kullanıyorum hız olarak evet Türkiye’de rakipsiz, fakat şimdi sizlere anltacağım GeforceNow ile neden TürkNet’in teknik olarak yetersiz olduğunu anlatacağım.
Herkesin bildiği gibi Nvidia GeforceNow Türkiye Ankara sunucularını aktif etti.
Sunucular Ankara’da Türkcell SuperOnline yapısında bulunuyor, bende Ankara’da yaşıyorum arkadaşımda Ankara’da yaşıyor, arkadaşım(SuperOnline kullanıyor) 3 ms ping ile GeforceNow sunucularına bağlanıyor ben(TürkNet kullanıyorum) 22 ping ile bağlanıyorum. Çünkü TürkNet’te Ankara’da yaşayıp Ankara’daki bir sunucuya bağlanmaya çalışsanız bile sistem sizi Ankara-İstanbul-Ankara hattında gezdirip hedefe ulaştırıyor. Neden bu şekilde bir rota yapınız var anlamıyorum. Fazladan rota ile hem beni hemde binlerce kullanıcının bağlantısının yavaşlamasına ve maliyet artmasına sebep oluyorsunuz. Hani uzun yoldan gidip taksimetreyi artırmaya çalışan taksi şoförü gibi.
Yukarıdaki görselde de gördüğünüz gibi; bağlanmak istediğim sunucu ve ben Ankara’dayım ama TürkNet beni bir İstanbul turuna çıkarıp geri Ankara’ya getiriyor. Ankara-İstanbul arası ortlama 15 ms ping, benim ulaşmak istediğim hedef ile aramda ping süresi ortalama 6 ms ping. Yani normalde 6-10 ms arası ping almak gerekirken fazladan bir istanbul dolanması ile 20-25 ms ping alıyorum. Soruyorum NEDEN bu mantıksızlık? Hemde GeforceNow gibi müşterilerinizi kaybetmenize sebep olacak bir servis üzerinden
TürkNet’i başka şehirlerdede kullandım her yerde bu şekilde bir bağlantısı var, tamam hız yüksek ama herşey hız değil isterseniz 5000 mbit hız verin kullanıcılara ping ms değerleri diğer sağlayıcılardan 2-3 kat fazla olunca hızın çok bir önemi kalmıyor. Dengeli bir performans ile kalite ve müşteri memnuniyetinizi artırabilirsiniz. Yada sayfaların yüklenme veya ping sürelerini önemsemeyen ortayaş üzeri müşterilere hitap ediyor olacaksınız.
Şimdi umarım bir yetkili bana; kablolu bağlantı kurunuz, diğer cihazları kapalı deneyiniz, dns değiştiriniz gibi şeylerle gelmez.
Nvidia GeforceNow Türkiye Sunucu İsmi : TR Central 1 - Alliance Partner / NPA-TKC-ESB-01
Nvidia GeforceNow Türkiye Sunucu Dns: tr-central.tkc.geforcenow.nvidiagrid.net
Nvidia GeforceNow Türkiye İp Bloğu : 85.29.14.0 - 85.29.14.255
Sunucu Durumlarını : status.geforcenow.com/