Arkadaşlar Merhaba ben yaklaşık 1 ay önce TurkNet’e Taahütüm Bittigi için Türktelekomdan Geçiş yaptım Türkneti Yeni Abonelik için aradığım zaman bana biz iş emri olarak gönderip iptal ettircegiz dedi fakat bugün baktığımda TurkTelekom dan bana kullanmadığım halde 350 TL tutarında fatura kesildiğini görüyorum ve bunun sebebini ögrenmek istiyorum.
TT kullan öde şeklinde faturalandırıyor.
Merhaba,
Ben de Türk Telekom’dan geçiş yapıyorum. Taahhüdüm 1 buçuk ay sonra bitecek ama öncesinde geçmek istedim. TurkNet müşteri hizmetleri taahhüt bitiminde de geçirebiliriz demişti. Cayma bedelini öğrenmek için aradım. Ayrıca TurkNet Vdsl altyapısında 240 TL’ye kadar cayma bedelini karşılıyor.
2 sene önce taahhüdüm bitmişti TT de. Gözümden kaçmış. Ertesi ay 2 katı fatura geldi.
Yani taahhüdünüz olmadığı için normal faturalandırıldınız diyebilirler. Bir bahane bulurlar merak etmeyin
Uzun lafın kısası bunu Türk Telekom’un arayarak öğrenebilirsin. Büyük ihtimal bir uyanıklık yapmak istemişler.
Selamlar @AhmetOlmez, ilgili sağlayıcı ile görüşüp durumu netleştirmeniz daha sağlıklı olacaktır
Merhaba ben TurkNet ile görüştüğümde bana biz otomatik iptal etmeden sizi geçirecegiz dedi ve ben şuan TurkNet kullanıyorum benim muhattapım sizsiniz
Forum profilinize müşteri numaranız tanımlı olmadığından kontrol sağlayamıyorum. Özel mesaj üzerinden müşteri numaranızı benimle paylaşır mısınız?
Merhaba Özel Mesajdan İletişime geçtim bakarsınız sevinirim
TurkNet’in hattınızı iptal ettirmeden sizi geçireceğiz demesinin nedeni kopma yaşanmadan geçişin sağlanmasıdır. Aynı zamanda port sorunu oluşuyor siz kendiniz iptal edip TurkNet’e başvuru yaptığınızda.
Burada sorumlu olan Türk Telekom. Onlarla iletişime geçip bu faturanın neden çıkarıldığını Öğrenmen gerek.
Benim taahhüdüm bitmeden geçiş yapacağım. Öncesinde aradım ve bana cayma bedelini söylediler. Onun üstünde gelirse o zaman onlarla aksiyon yaşayacağız.
Geçiş yapınca fatura çıkmayacak diye düşünmüş olabilir misin? Geçtiğin ay fatura kesim tarihinde TT sana geçen ayın faturası, varsa cayma bedeli artı o ay varsa kullandığın günlerin faturasını gönderiyor.
@AhmetOlmez iptal ettirmeden geçireceğiz demesinin sebebi interneti kullanırken onlar geçiş işlemi yapacak sen birşey ile uğraşmayacaksın anlamında söylemiş
sen hiç fatura çıkmayacak sandın galiba geçmiş ayın faturası + cayma bedeli + bağlantı ücreti + kullandıgın gün kadar olan kısımlar faturaya eklenir telekomda sana bunun fatasını göndermiş ortada hata vs yok sen yanlış anlamışsındır
Dostum selam Taahütüm Bittigi gün geçiş yaptım cayma bedeli olmasına imkan yok geçerken geçmiş ayın faturasını da ödeyip geçtim
@AhmetOlmez cayma bedeli ve kullandıgın gün yoksa ozaman tt ile görüşüp faturana itiraz edeceksin burada TurkNet ile alakalı bir durum yok sorunu tt ile çözeceksin
Türk Telekomu arayıp sorun en iyisi haksız bir şey varsa itiraz edersiniz. E-devletten de sorgulanıyor abonelik aktif mi kapalı mı borç var mı diye.
Bugün türktelekom ile konuştum bize hiçbir şekilde söylenmedi iş emri olarak gelmedi TurkNet ile konuşun zararınızı versin dediler
Yahu ne hikayesi bu böyle.
Yok iş emriymiş yok şuymuş buymuş.
Sözleşmeden dooğan bir yükümlülüğünüz var. En sondan bir önceki fatura yazar ne kadar süre taahhüt kaldığı.
İş emri dedikleri şey geçiş talebi. O talep gitmese zaten geçemezsiniz. Geçiş yapmak istediğiniz TurkNet veya ahmetnet, mehmetnet de bilemez sizin taahhütünüzü.
Bİlgilerinizi gizleyrek fatura PDF’i atın da ne oluyor ne bitiyorr anlayalım. Sİze de yardımcı olalım
TurkNet ile olan sözleşmenize bakar mısınız.
Orada geçiş emri için bir belge imzalamış olmanız gerekiyor. O olmadan TurkNet geçişinizi yapamaz. Eğer o varsa Turk Telekom size fazla fatura çıkarmıştır. Taahüdüünüz bittiyse en fazla son ayın faturasını ödersiniz.
Farz edelim ki TurkNet hattınızı Turk Telekom’dan taşımadan yeni bir abonelik yaptı. O zaman Turk Telekom’da sözleşmeniz devam eder. O durumda sizin fesih işlemlerini yapmanız gerekir.
Bana öyle geliyor ki Turk Telekom uyanıklık yapıyor. İş emri yok demişler. Şöyle olmuş olabilir. İş emri geç gider siz taahhütsüz fiyatı ödemek zorunda kalırsınız. Ama Turk Telekom iş emrinin olmadığını söylemiş. Mantıksız bir durum.
Turk Telekom’a itiraz edin tekrar. TurkNet ile de iletişime geçip iş emrinin hangi tarihte verildiğini öğrenebilirsiniz.
Buradaki adminler de size sürecin tam olarak nasıl işlediğine dair bilgi verecektir.