Türknetin sunduğu, ZYXEL VMG8623-T50B modem ile internetteki bazı cihazların hızlarını sınırlamak istiyorum

Merhaba, 35mbps internet kullanıyorum modemde QoS ayarı gördüm

Ben buradan bir cihazın indirme ve yükleme hızını 5 mbps’ye ayarlayabilir miyim?
cihazları nereden seçeceğimi bilemiyorum yanlış ayar yapmamak için sorayım dedim bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Diğer bölümleri koyacaktım ancak yeni kullanıcılar sadece 1 tane ekleyebiliyor.

1 Beğeni

dostum direk bir cihaza o elindeki modemle sınır koyman mümkün olmayabilir. sana tavsiyem yeni bir misafir wifi tarzında wifi açıp ona sınır koyman. sınırlı hıza erişmesini istediklerine o wifinin şifresini vermen.

he diyorsan ki hayır özellikle bir cihazı sınırlayayım. normalde şöyle olur; hız sınırı olmaması istediklerini statik ip ver mac’den. sonra kalan ip aralığına ise bant genişliği ayarla. qss’den verdiğin sınır tüm kullanıcıları etkiler çünkü. tek başına oradan direk veremezsin yani. modemde bu şekil ayarın var mı bilemiyorum. önceden bende vardı o modemden ama o şekil kullanmadım. direk wifi açıp onu sınırladım. o biraz modemi de yoruyor çünkü :slight_smile:

Merhaba, cevabınız için çok teşekkürler misafir ağı oluşturdum peki sınırı nereden koyacağım bilmiyorum :sweat_smile:
QoS Ayarlarında Sınıfılandırma Kurulumu sekmesinden yeni sınıflandırma ekle dediğimde:

yani nasıl tarif etsem :slight_smile: wifi ayalarına gir 2.4 veya 5g hangi bandda misafir ağı açtıysan onu bul düzenle de orada şifre vs göreceksin en altta ise yükseltme indirme gibi 2 sütun olacak yükseltme dediği upload indirme dediği download hızı olacak. diyelim ki uploda 4mb vereceksin 4x1024:4096 yazacaksın. indirmeye ise 12mb vereeceksen 12x1024:12288 yazacaksın. sonra yeniden başlatma :slight_smile:

1 Beğeni

bu attığın ss’ler benim tarif ettiğim şeylerin senin modemindeki yeri. ama detaylı bir iş. anlatımlı video bul. ya da deneme yanılma ile yap. ama bana sorarsan girme bu topa. misaifr ağı devam :slight_smile:

Konuk wifi ayarında sadece bunlar var

Sanırım buldum sayılır

buradan ağı seçip sınıf ekleyeceğiz.

Bu kısımdan da hızları ayarlıyoruz galiba ve altta sınıfları seçiyoruz

sanırım bu şekilde olacak ama şimdi deneyemiyorum internete bağlı kişiler var internet bir süre gidiyor ayarlarda değişiklilik yapınca :joy: çok teşekkür ederim

1 Beğeni

Buradada olduğu gibi sadece bunlar var hız kısıtlamayı göremiyorum?

O kısımdan ayarladım ancak değişmedi hala konuk internetine bağlandığımda upload 5 download 30 olarak çıkıyor.

İşe Yaradı, Çok Teşekkür ederim