TurkNet'in son zamanlardaki IPv6 çalışmaları hakkında

Merhabalar. Son bir kaç haftadır çalışmalar yürütüldüğü IPv6 tanımlaması yapılmıyor. Sürekli 1 hafta sonra tekrar destek talebi açın diyorlar. Ama foruma baktığımızda hali hazırda hizmetinde IPv6 kullanan bir çok üye olduğunu görüyoruz. Tam olarak ne çalışması yapılıyor da hem bu kadar uzun sürüyor hem de bazı abonelerde aktif kalabiliyor?

Bende de tanımlıydı ama ne olduysa kendiliğinden iptal oldu. :smile:

2 Beğeni

Daha ayın 28 inde ipv6 tanımlatması yaptırdım. Çalışma varsa da bitmiş olmalı…

Sorunsuz çalışmakta bana tanımlanan ipv6 adresi.

Merhaba 4 - 5 aydır hiçbir sorun olmadan kullanmaktayım. Hiçbir kesinti vs olmadı.

Bekleyeceğiz artık. Dünya genelinde insanlar normal şekilde kullanabiliyor. Bizde neden hep sorunlar çıkıyor…

bana da aynısı oldu

İpv6 yı yaklaşık 6 aydır kullanıyorum, son 1 ay hariç, sorun olmuyordu.
Düzeltmek veya stabil hale gelmesi için TurkNet birşeyler yapıyormu, yoksa herbirimiz, tektek destek kaydı mı açalım? @alperenatici

1 Beğeni

@safak970 @Zugasibere @abdusauk

Bende de tanımlıydı, 3625-T50B modem için V5.50(ABPM.6)C0 sürümünde bir süre sorunsuz kullandım, modemi ilk güncellediğimde zamanlar arayüzde de görünüyordu IPv6 adresim fakat bir süre sonra arayüzde adres N/A - Mevcut değil olarak değişti, yine de test sitelerinden kontrol ettiğimde sorun olmadığını gördüm. Bir süre sonra o da gitti, IPv6 sitelere giremedim ve test sitelerinde IPv6 bağlantım olmadığı yazıyordu. Modem yazılımını V550ABPM7.1G0 sürümüne güncelledim, yine aynı şekilde Mevcut değil yazıyor ve sitelere giremiyordum. Destek kaydı açtım bazı sitelere erişemiyorum olarak ve sorunumu belirttim, başlarda sorun olmadığını daha sonra arayüzde Mevcut değil yazsa da bir süre daha kullanabildiğimi fakat sonradan tamamen gittiğini anlattım. Temsilci Ömer bey yeniden IPv6 adresi tanımladığını belirterek modemi yeniden başlatmamı rica etti, yeniden başlattıktan sonra sorun düzelmişti. Arayüzde hâlâ adres görünmüyor, Mevcut değil yazıyor fakat sitelere bir sorun olmadan girebiliyorum.

1 Beğeni

Yapılıyor diye söyleniyor ama sadece bu kadar. İlk başta 1-2 hafta süreceği söylenmişti şimdi uzadı. Keşke duyuru yapılsa da her hafta destek kaydı açmasak.