TurkNet'in ping sorunu can sıkmaya başladı

TurkNet trace ve ping testinde beni çok saçma bi şekilde istanbuldan dolaştırıyor. Bu yüzden geforce now bile alamıyorum. Buna bi çözüm bulunması gerektiğini düşünüyorum. Düşündüğümüz zaman ne kadar saçma bi rota olduğunu görüyoruz. @EFG bu konuya bi açıklık getirin. Konyadan konyaya bağlanmak için istanbuldan dolaşmak çok saçma geliyor bana.

1 Beğeni

bölgesel değişebilir.

alakası yok bölge ile kardeşim. sorun beni istanbuldan dolaştırması

turknetin sunucusu istanbulda olduğu için öyle sıkıntılar yaşatıyor bende yaşıyorum benzer problemleri ara bağlantı noktalarının sayısını arttırarak yavaş yavaş çözüm bulacaklardır diye düşünüyorum.

Benim de yakındığım tek sorun bu. Aslında oyun sunucuların çoğu yurtdışında ve istanbul üzerinden gidildiği için genel anlamda sorun yaşamadım diyebilirim.
Ama GFN için sizinle aynı fikirdeyim, Eskişehir’den Ankara’ya 18-19 arası ping aldığım için bende istediğim halde GFN abonesi olmuyorum. Belki bu sunucuların ipleri özelinde bir düzenleme yapılsa çok iyi olurdu.

aynen gfn sıkıntılı bağlanıyor bilemiyorum neden bu kadar gereksiz bi rota

Gfn sunucuları seçilirken keşke şu durumda İstanbul seçilseydi. Ama turktelekom Ankarada ara bağlantı yaptı ise diğerleride yapabilir. Tabi buda ek bağlantı maliyeti ortaya çıkar. Turkcell tarafında fiyatlar fazla olabilir. Bir ara turkcell trafiği ucuz olduğundan cix ile çıkıp dolanıyordu Vodafone da öyle. Ara bağlantı için gerekirse btk el atmalı. Yoksa çözüm zor görünüyor. Ankara seçilmesinde en büyük sebep intanbulda oturan ile doğuda oturan aynı pingi almasıydı.

aslına bakarsanız şu durumda istanbulda oturan içinde doğuda oturan için de durum daha kötü genel bir iyileştirme yapılması gerekiyor yoksa bir anlamı kalmaz maalesef.