Turknetin kullandığı havai fiber kablo dayanıklı mı?

TurkNet gigafiber için kullanılan havai fiber kablolar yağmur, kar veya çok sıcak havalara dayanıklı mıdır? Ayrıca bu kabloların üstüne sürekli kuşların konduğunu farkettim zamanla aşınma ihtimali varmı sizce?

1 Beğeni

Göstermiş olduğunuz drop kabloda alt-üst taşıyıcı teller bulunuyor, fiberoptikler ortada muhafazalı olarak yer alıyor. Kuşların ağırlığını kaldırabilecek dayanıma sahiptir. Neticede outdoor kullanım için tasarlanmış kablolar. İleride başına bir şey gelirse de hızlıca değiştirilebilir. Endişe etmenize gerek yok.

1 Beğeni

Yapısı çok ince olduğu için ufak bir aşınmada kopacakmış gibi görünüyor. Sonuçta fiber yapısı gereği hassas bir bağlantı. Diğer iss lerin kullandığı kablolar çok daha kalın ve dayanıklı duruyor mesela.

Bu tarz drip kablolar yurtdışında da çoğu ADSS (aerial optical fiber) sistemlerde kullanılmakta. Kurulumu kolay ve yatırım maliyeti açısından gayet uygunlar. O sebeple yoğun olarak tercih ediliyorlar.

Söylediğim gibi, başına bir şey gelirse de hızlıca yenilenirler. TurkNet bunun fizibilite çalışmasını çoktan yapmıştır :slight_smile:

Endişemin sebebi turknetin teknik ekibinin yetersiz olması. Yarın birgün kablonun başına bir iş gelse günlerce müdahale beklemek zorunda kalabiliriz.

1 Beğeni

Havai kablolar ince olsa bile evdeki fiber gibi değil, kolay kolay sorun çıkarmaz.

Velev ki biri bu kopar dedi. Ne yapacaksınız ? Bunu alın başka koyun mu diyeceksiniz çözemedim tam sıkıntıyı.

Standart gergili havai fiber kablo sonuçta.

1 Beğeni

TurkNet abone sayısı artacağı için sağlam ekip kurması lazım yoksa hızlı aksiyon almazsa çok müşteri kaybeder

Fikir alışverişi bu. Kablo dış ortama dayanıklı mı ve bu kablonun başına bir iş gelirse TurkNet hemen müdahele edebilir mi bunu konuşuyoruz. Yok sıkıntı felan :+1:

1 Beğeni

Sol fiberde bir sorunda bir saat içinde ekip geliyor, en azından izmirde öyle. Köpeğim sağ olsun fiber kablosunu sürekli yediği için bol bol görüşüyoruz kendileriyle, her seferinde de 75 tl ücreti oluyor.

Köpeğiniz hala yaşıyorsa sorun yok :slight_smile:

Kullanılan kablolar için mutlaka gerekli araştırmalar yapılmıştır diye düşünüyorum. Hiçbir firma bilmeden iş yapmaz bence.

Özellikle kopartılmadığı sürece birşey olmaz içinde eğilmeye dayanıklı çelik tel var elle eğilmiyor kolay kolay. Birisinin müdahalesinden korkun kuşlardan yağmurdan değil.