Turknete geçerken TT'dan fatura

Ayın 20’si TürkTelekom taahhüdüm bitti. TürkTelekom’dan son faturamı ödedim. Güncel tutara baktığım zaman 185TL gözüküyor. TurkNet’e geçmek için aktivasyonu bekliyorum şu anda. TürkTelekom Müşteri hizmetlerini aradım durumu belirttim " Geçtiğiniz firma transfer yaptıktan sonra orada gözüken 185TL faturayı ödemenize gerek kalmayacak fazla takmayın onu " dedi. Yinede sormak istedim çünkü içimde bunu ödeyecekmişim gibi bir his var. TurkNet aktivasyon işlemleri tamamlandıktan sonra TürkTelekom’da gözüken 185TL faturayı ödeyecek miyim?

Yanlış anlatmış olmayım. Türktelekom müşteri hizmetleri bunu ayın 17’sinde dedi. Taahhüt 20’sinde bitiyordu. TurkNet 20’sinde bizi arayıp istediğiniz pakete geçiş yapamıyoruz dedi. Biz de paket değişimi yaptık. Tekrar kurye gelicek başka bir paket için tekrar imza yollayacağız. Yani bu iş ayın 25’inde falan anca tamamlanıcak gibi. Ayın 20’sinde de sözleşme bitti. 25’inde TurkNet aboneliğim gerçekleşse ve transfer işlemleri yapılsa, ben yine bu türktelekom faturasını ödemek zorunda mıyım? Umarım anlatmak istediğimi anlamışsınızdır.

Bir oyun var gibi ama fatura yine kesecekler fatura kesim tarihinden sonraki günlerde işleniyor geçiş tamamlanana kadar

2 Beğeni

Kimse anlatmak istediğimi anlamaz diye umuyordum şaşırdım :smiley: Bu arada taahhüd bittikten sonra fazla fatura gelir falan ne olur ne olmaz diye ayın 19’undan beri modem kapalı. TurkNet aboneliğimi başlatana kadar 1mb bile kullanmayacağım. Yine faturayı ödeyeceğim büyük ihtimal ama yinede böyle yapıyorum. Etkisi olabilir mi sizce?

1 Beğeni

Arıza yokken siz tarafından kapalıysa yinede fatura keserler herhalde ama talep edersiniz yinede belki yardımcı olurlar

1 Beğeni

Yarın tekrar türktelekomu arayacağım. Bakalım.

1 Beğeni

Faturanız siz resmi olarak TurkNet e geçmediğiniz zamana kadar siz modemi açsanız da kapatsanız da işler. Umarım aktivasyon kısa sürede tamamlanır.

1 Beğeni

Modemi kapatmanın bir etkisi olmadığına eminseniz ona göre interneti açacağım? Yada ne olur ne olmaz diye kapalı mı tutayım?

arayıp öğrenebilirsiniz ama büyük ihtimalle modemi açsanız bari boşa ödemiş olmazsınız :slight_smile:

Birkaç arkadaşım modemi kapat eğer fazla internet faturası gelir ise tüketici haklarına falan başvurursun demişlerdi. Interneti de o yüzden kapalı kullanıyordum.

Tercih senin eğer uğraşacağım dersen tüketici hakem heyetine danışabilirsin bu konuda bilgi verebilirler

O arkadaşlarınla bir daha görüşme. Sana gram faydaları olmayacak daha :joy:

1 Beğeni

Son görüşmemiz muhtemelen hocam :smile: TürkTelekomu aradık 185TL değil 106TL fatura var dedi. Bugün gidip sözleşmeyi bitireceğiz. Boşu boşuna internetsiz kalmışım yani.

2 Beğeni

Türk Telekom faturalandırmaya devam ederse Online İşlem Merkezinden Hizmetlerim → Belgelerim üzerinden Churn Evrağını kanıt göstererek mahkemeye başvurabilirsiniz.

3 Beğeni