Turknet'deki bir güvenlik açığı sonucu iletişim bilgilerimiz dışarı sızıyor olabilir mi?

Merhaba,
TurkNet’e kayıt olduktan kısa süre sonra ilginç bir şekilde TurkNet TV yayını aktif etme konusunda arayanlar olmuştu ve bunu TurkNet ekibine belirtmiştim ve TurkNet sağolsunlar ilgilendi :+1: fakat tuhaf olan şu; benim telefon numaramı ve kaydımı kayıt olduğum hafta içerisinde nasıl öğrenebiliyorlar? :thinking: Nasıl bilgi sızmış olabilir?

hatta başka ve daha ilginç bir mesele duymuştum şurada; Bir TurkNet müşterisi daha önce iyi giden TurkNet hattında bir gün sürekli kopma yaşıyor peşi sıra telekom arıyor “ve hattınız sürekli kopuyor ise şöyle kampanyamız var” diye öneride bulunuluyor. Burada hem hatlarda kopukluğu görüyorlar hem de kullanıcının telefonu biliniyor. Soru şu ki; o hatlardaki kopukluğu ve tel numarasını görecek derecede kullanıcı bilgilerine erişebilmeleri nasıl mümkün oldu?

Yukarıda dediklerim hususunda TurkNet hepsiyle ilgilendi ve yanıt verdi :+1: Ben yine de dışarıya bilgi sızması hususunda TurkNet’in bilgi güvenliğini ve sistemi tekrar gözden geçirmesini öneririm :+1: Çünkü biz mevcut kullanıcılara değil de daha çok yeni kullanıcılara dert olacağa benziyor bu açık her ne ise.

Ayrıca yeni kurduğum Windows sonrasında Chrome’da sayfalar üzerinde “TurkNet promosyon kodu” vb. yazılar olan sabit header (sayfa üstünde bir şerit) çıkmıştı sanki kendini TurkNet sistemi gibi gösteren yani burdada TurkNet online işleme girişi takip eden bir sistem olduğu anlaşılıyor.

Bunun dışında TurkNet çekilişi gibi sahte sayfalarla karşılaşıyordum internette, bunu zaten TurkNet’e de bildirdim görüntüleriyle birlikte ve ilgilendiler.

Genel olarak anlaşılıyorki TurkNet ve TurkNet kullanıcıları üzerine oynayan aktif dolandırıcılar sözkonusu gerek yazılım gerek telefon üzerinde resmen dolandırmaya çalışanlar olduğu anlaşılıyor. TurkNet’in bunun farkında olduğunu biliyorum ama ben yine de öneri olarak sistemin gözden geçirilmesini önermek istedim. :+1: