Turknet Yönlendirme Hız Kısıtlaması Ve CRC hataları

Hat değerlerimi aşağıya bırakıyorum. Modem ortalama 4 saattir çalışıyor. TurkNet yönlendirme yaparken gözle görülür bir kısıtlama yapıyor ve hat değerlerim gayet yüksek olmasına rağmen CRC hatalarım aşırı fazla bunun sebebi nedir?
Ekran Alıntısı
CRC

Bir süre hattı 75mbps e alıp deneyin. Yoğunluk olduğu saatlerde kapasite düşümü nedeniyle crc olabilir ayrıca bir başka neden olumsuz hava şartları nedeniyle bazı kablo ekleri ve saha dolaplarının yağmur suyu alması olabilir.

1 Beğeni

Konusunda bahsettiğim rizedeki arkadaş bu. 01.04.2021 den beri aynı sorunu yaşıyoruz ikimizde. Durduk yere ortaya çıktı…

Benim crc biraz azaldı gibi. Yağmurlu hava etki ediyor olabilir diye düşünüyorum. :person_shrugging:

Evet bendede önceki günlere göre bir tık azalma var ama halen daha çok çok fazla. Yarın destek kaydındaki kişi ile bu soruna da bakacağız.

İlk sorunumu çözdü kendisi. Bunuda çözüm bulacaktır…

Hocam benim dışımda yaşayan insanlarda var bu durumu. Hattımda 15 SNR ile gayet iyi zayıflama fln yok. Üstüne kablom S FTP korumalı dış mekan kablosu. Bence ISS tarafında bir problem var. Yönlendirme konusuda ayrı bir sorun tabi ki.

1 Beğeni

Aslında crc hatalarını yaşayan çok kişi vardır da bence kimse farkında değil.

1 Beğeni

Crc neden olur sebebi ne olabilir buna baktığımız zaman ISS tarafında aşırı hız tanımı dışında bir seçenek görünmüyor ama

TurkNet temsilcisi ile hattımı alt üst ettik, yaşadığım 3 farklı soruna (biri crc) neden olabilecek en ufak pürüz yok hattımda ama sorunlar devam ediyor… En son yapacak birşey kalmadıği için temsilci port değişimi önerdi, onu da ben kabul etmedim… Sorunlu porta denk gelirim, herşey daha kötü olur felan diye. Hızımla ilgili bir problem olmadığı içinde türktelekom ekibi de iplemiyor.